Παράταση σε αιτήσεις Αναπτυξιακού Νόμου «Γενική Επιχειρηματικότητα» & «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων»

Νέα παράταση μέχρι 14 Φεβρουαρίου έλαβαν οι αιτήσεις για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών κα...


Νέα παράταση μέχρι 14 Φεβρουαρίου έλαβαν οι αιτήσεις για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», σύμφωνα με υπουργική απόφαση. 
 
Για τον πρωτογενή τομέα τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» καλύπτουν επενδύσεις που αφορούν κτιριακές ανάγκες και τον εσωτερικό τους εξοπλισμό, αρδευτικό εξοπλισμό, net-metering ενώ αγορά ζώων και φυτικού κεφαλαίου δεν επιδοτούνται. 
 
Όσον αφορά στους κτηνοτρόφους δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους κλάδους ανεξαιρέτως (αιγοπροβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, χοιροτρόφοι αλλά και πτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι) να επιδοτηθούν. 
 
Σ' αυτήν την περίπτωση έχουν την επιλογή να κατασκευάσουν, να επεκτείνουν ή να εκσυγχρονίσουν μία σταβλική εγκατάσταση και παράλληλα να αγοράσουν και ό,τι χρειάζεται επιπλέον για τη λειτουργία της, όπως: αμελκτικά συγκροτήματα, ταινίες μεταφοράς, σιλό αποθήκευσης ζωοτροφών, συγκροτήματα παραγωγής ζωοτροφών, συγκροτήματα θέρμανσης και δροσισμού, ταΐστρες, ποτίστρες, αποτεφρωτήρες κ.ά.

Το καθεστώς για τον Μηχανολογικό Εξοπλισμό (λήγει 28 Φεβρουαρίου) αφορά στην προμήθεια καινούριου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού ή μεταφορικών μέσων μέσω του κινήτρου της φορολογικής απαλλαγής και με απλές διαδικασίες υποβολής και διαχείρισης του επενδυτικού σχεδίου. 
 
Πρόκειται για το πλέον απλοποιημένο καθεστώς, τόσο σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες, όσο και σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα ένταξης, καθώς τα αιτήματα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]