ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Πράσινο φως» για την δημιουργία λαχανόκηπων μέσα στους αυλόγυρους των σχολικών κτιρίων


«Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης πήρε η πρόταση της κοινοτικής Συμβούλου από την Ανεξάρτητη Κοινότητα «Φάρος» κ. Κ. Χατζησάββα για την δημιουργία εκπαιδευτικών λαχανόκηπων μέσα στους αυλόγυρους των σχολικών κτιρίων.

«Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως παρόμοια προγράμματα σχολικών λαχανόκηπων υλοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών. Προάγουν την καλή διατροφή, την εκπαίδευση στη γεύση και την ανάπτυξη ικανοτήτων βιώσιμης διαβίωσης. Μακροπρόθεσμα, αυτού του είδους η βιωματική εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη υγεία και διατροφική διασφάλιση του πληθυσμού,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Χατζησάββα τονίζοντας πως «τα παιδιά του δημοτικού θα έρθουν σε επαφή με την διαδικασία της καλλιέργειας ,αλλά και με το έδαφος και οι σχολικοί λαχανόκηποι μπορεί να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να τους ευαισθητοποιήσει σε πάρα πολλά θέματα γιατί η διατροφική κρίση είναι μια πολύπλευρη κρίση.»

Όπως εξήγησε: «Η καλλιέργεια φυτών στους σχολικούς κήπους θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης της παραγωγής τροφίμων και τη σημασία της αειφόρου διαχείρισης των αγρο-οικοσυστημάτων. Θα βοηθήσει, επίσης, τα παιδιά να αναπτύξουν τις αισθήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα, και την ικανότητα να αναγνωρίζουν την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν και τρώνε. Θα τους διδάσκει για την ποικιλία των λαχανικών, των φρούτων, των βοτάνων και των τροφίμων γενικότερα και τη σημασία της απόκτησης διατροφής από μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, για την υγεία, την ευεξία και την απόλαυση. Παράλληλα, θα τους διδάξει τη σημασία της διάσωσης των παραδοσιακών ποικιλιών με τις οποίες θρέφτηκαν και μεγάλωσαν τόσες γενιές, προστατεύοντας συγχρόνως το τοπικό φυτογεννετικό υλικό.»

Tις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξετασθούν και να διαμορφωθούν οι αυλόγυροι των σχολείων για την δημιουργία λαχανόκηπων, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά σε κάποια δημοτικά σχολεία και εάν αυτό πετύχει θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα.
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Πράσινο φως» για την δημιουργία λαχανόκηπων μέσα στους αυλόγυρους των σχολικών κτιρίων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: