ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

"Γεωργική γη: η σημασία της στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας & η ανάγκη για την προστασία της"ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Στις 30-1-2020 πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα εκδήλωση με θέμα : "Γεωργική γη: η σημασία της στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και η ανάγκη για την προστασία της" που οργάνωσε η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση. 

Στην εκδήλωση, η οποία σημείωσε σημαντική επιτυχία, παρουσιάσθηκαν δύο βασικές εισηγήσεις. 
 
Η πρώτη με θέμα «Γεωργική Γη: ένας απροστάτευτος φυσικός πόρος» από τον Δρ. Χρίστο Τσαντήλα, πρ. Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η άλλη «Νομοθεσία για τη Διαχείριση της Γεωργικής Γης-Κυριάκος Δογάνης».
 
 Ακολούθησαν πολλές παρεμβάσεις από άτομα και εκπροσώπους φορέων (καθηγητές, ερευνητές, εκπροσώπους επιμελητηρίων, πολιτικούς και συναδέλφους γεωτεχνικούς) και καλύφτηκαν σημαντικά θέματα που αφορούσαν στη διαχείριση της γης (ανάγκη για κλιματική ζωνοποίηση στη διαχείριση της γεωργικής γης, χρησιμοποίηση της έρευνας και τεχνολογίας, αλλαγές χρήσης γης για παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανάγκη οριοθέτησης και αξιολόγησης κατηγοριών γης και ιδιαίτερα των βοσκοτόπων, δασικοί χάρτες, δασωμένοι αγροί, αξία γεωργικής γης κ.ά). 

Τέλος, αναπτύχθηκε συζήτηση και προβληματισμός, τα οποία άγγιξαν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που σχετίζονται με τη γεωργική γη. 

Η διαδικασία θα καταλήξει στην τελική και συστηματική διαμόρφωση των συμπερασμάτων και προτάσεων, τα οποία και θα σας αποσταλούν σύντομα.

Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

"Γεωργική γη: η σημασία της στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας & η ανάγκη για την προστασία της" Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:23 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: