ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ξέσπασαν για τη νέα αναβολή του δυστυχήματος στο ΟινοποιείοΥπό τις έντονες διαμαρτυρίες συγγενών των θυμάτων του τραγικού εργατικού δυστυχήματος στο οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, αναβλήθηκε σήμερα, η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

«Ντροπή χάθηκε ένας άνθρωπος» φώναζαν απευθυνόμενοι στο δικαστήριο, εκφράζοντας την οργή τους, για την πέμπτη αναβολή της υπόθεσης.

Το αίτημα αναβολής έθεσε ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει την δίκη για τις 29 Ιουνίου, εξέλιξη η οποία πυροδότησε την ένταση.

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα, συνέβη τον Αύγουστο του 2014. Ένας εργαζόμενος ηλικίας 41 ετών έχασε τη ζωή του και τρεις υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα όταν κατά τη διάρκεια καθαρισμού δεξαμενής με ποτάσα, λόγω λανθασμένης δοσολογίας υπήρξε διαρροή του επικίνδυνου καυστικού υγρού με αποτέλεσμα να κατακαούν οι παθόντες.

Κατηγορούμενα είναι πέντε στελέχη του Οινοποιείου της ΕΑΣΗ. Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή της Ένωσης, τον προϊστάμενο Βιομηχανίας και Παραγωγής της ΕΑΣΗ, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διοίκησης Προσωπικού, τον υπεύθυνο εγκατάστασης-χημικό της Ένωσης και τον τεχνικό ασφαλείας-μηχανολόγο μηχανικό. 
Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας δια παραλείψεως και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας, δια παραλείψεως παρ’ υποχρέου κατά συρροή, παραπέμπονται πέντε πρόσωπα με τις εξής ιδιότητες: γενικός διευθυντής της ΕΑΣΗ, προϊστάμενος Βιομηχανίας και Παραγωγής της ΕΑΣΗ, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διοίκησης Προσωπικού, υπεύθυνος εγκατάστασης-χημικός ΕΑΣΗ και τεχνικός ασφαλείας-μηχανολόγος μηχανικός.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ξέσπασαν για τη νέα αναβολή του δυστυχήματος στο Οινοποιείο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: