ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑΚΚΕΛ:Με το τσεκούρι έκοψε ο Βορίδης τις αποζημιώσεις στην Θράκη για το βαμβάκιΜε τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε εμπεριστατωμένος φάκελος, ο ΥΠΑΑΤ κ. Μάκης Βορίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών στην Θράκη για την καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι πέρυσι. 

Το ΑΚΚΕΛ από πέρυσι όπου εκδηλώθηκε η ζημιά ήταν σε επαφή με την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με τον ΕΛΓΑ, με τους φορείς της Θράκης αλλά και με το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μέχρι χθες όλοι γνωρίζαμε πώς θα υπάρξει αποζημίωση έστω και από τα ΠΣΕΑ, με την επίσκεψη του υφυπουργού Κ.Σκρέκα στην Θράκη ειπώθηκε μπροστά σε βουλευτές του Έβρου πώς από την στιγμή που το πράσινο σκουλήκι δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους του ΕΛΓΑ δεν θα αποζημιωθεί. Το θεωρήσαμε πώς ήταν μια δήλωση άγνοιας, αφού το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ουδεμία σχέση έχουν με τον πρωτογενή τομέα. 

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, πληροφορήθηκε από τον πρώην υπουργό ότι ο ΕΛΓΑ είχε ετοιμάσει φάκελο αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ και μάλιστα είχαν εντολή να αποζημιώσουν με μεγαλύτερη τιμή από την προβλεπόμενη και πιο σύντομα. 

Η ΔΑΟΚ Ορεστιάδας είχε επιδώσει τεκμηριωμένο φάκελο, από τους καλύτερους που έχουν σχηματιστεί. Ήταν μια πολύ σοβαρή και αξιόλογη δουλειά και μάλιστα θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Κωνσταντίνο Δαδούση. 

Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, Δεν είναι θέμα φακέλου ή άλλων γραφειοκρατικών παραγόντων και ξεκάθαρα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αποζημιώσουν σωστά τους πληγέντες. Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν εξυπηρετούν άλλα σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και για πλήγματα στους καλλιεργητές. 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
ΑΚΚΕΛ:Με το τσεκούρι έκοψε ο Βορίδης τις αποζημιώσεις στην Θράκη για το βαμβάκι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: