Αγρότες με τρακτέρ στα σύνορα -Με αναμμένα φώτα και κόρνες αποτρέπουν τους μετανάστες στον Έβρο

Αγρότες των Φερών, του Πέπλου και της γύρω περιοχής και καλυβιέρηδες, μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» βοήθησαν και χθες βράδυ τις προσ...Αγρότες των Φερών, του Πέπλου και της γύρω περιοχής και καλυβιέρηδες, μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» βοήθησαν και χθες βράδυ τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων να αποτρέψουν την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι μετανάστες μετακινήθηκαν από τις Καστανιές στη νότια πλευρά του Έβρου. Έτσι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συνεισέφεραν στην προσπάθεια στρατού και αστυνομίας να αποτρέψουν μία μαζική είσοδο μεταναστών.

Σε βίντεο που δημοσιεύει φαίνονται αρκετά τρακτέρ να κινούνται με τα φώτα αναμμένα και κορνάροντας. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «δημιουργούσαν την αίσθηση σε όσους σκέφτονταν να περάσουν από το τουρκικό στο ελληνικό έδαφος, ότι η απόπειρα τους θα είναι αποτυχημένη».

Στην περιοχή Μελισσοκομείο και Τσιρώζη, αλλά και στο Πέταλο του Πέπλου κοντά στην γέφυρα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που όπως και τις προηγούμενες βραδιές συνεπικουρούσαν τις προσπάθειες των σωμάτων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό της κυβέρνησης τάχθηκε και ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών από το τελωνείο Καστανεών. Σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι όλα τα μέλη του είναι έτοιμα να συνδράμουν τα μέγιστα από τους το ζητήσει ο Ελληνικό Κράτος.
Η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορα στον Έβρο

Σημειώνεται ότι με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη στα σύνορα με τον Έβρο η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζει τα σύνορα καθώς πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να τα διασχίσουν.

Ειδικότερα, στον Έβρο χίλιοι στρατιώτες ενισχύουν σταδιακά από προχθές τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί φτάνοντας τμηματικά από όλη τη χώρα, ενώ μεταφέρθηκαν ήδη 1.000 αστυνομικοί με C-130. Παράλληλα, στις δυνάμεις αυτές προστίθενται δύο λόχοι καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό όπως θερμικές κάμερες.

 iefimerida.gr
 
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]