ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε εκποίηση περιουσιακά στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας


Σε εκποίηση περιουσιακά στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού- Αναπροσαρμογή αποδοχών
Ένα δάνειο, ύψους 917 χιλιάδων Ευρώ που συνήψε το 2008 η πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εορδαίας από την τότε Αγροτική Τράπεζα και δεν το εξυπηρέτησε, βάζει σε περιπέτειες τον διάδοχο φορέα, Αγροτικό Συνεταιρισμό Εορδαίας, ο οποίος καλείται να πληρώσει το διπλάσιο ποσό, λόγω των τόκων υπερημερίας, με αποτέλεσμα στην πρόσφατη Γενική συνέλευση των Μελών του, να αποφασιστεί εκποίηση περιουσιακών του στοιχείων και αναπροσαρμογή στις αποδοχές των εργαζομένων. 
 
Κατά τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δαμιανό Παπαδόπουλο, με το ποσό του δανείου αυτού αποπληρώθηκε παλαιότερο δάνειο που συνήψε η ΕΑΣ Εορδαίας και καταβλήθηκε η πρώτη δόση του νέου δανείου,119 χιλιάδες Ευρώ, χωρίς να εξοφληθούν οι υπόλοιπες, συνέπεια του οποίου είναι το χρέος σήμερα να διαμορφωθεί στο 1 εκατομμύριο 600 χιλιάδες Ευρώ. 
 
Πριν από έναν χρόνο ο εκκαθαριστής από πλευράς της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε σχετικά την Διοίκηση προκειμένου να ρυθμιστεί η οικονομική εκκρεμότητα, αν και όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, με βάσει τον Νόμο που προετοιμάζεται για τη ρτα χρέη των Συνεταιρισμών, θα παραγραφούν οι τόκοι υπερημερίας και θα πληρωθεί μόνο το αρχικό κεφάλαιο. 
 
Έτσι και για να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι ο Συνεταιρισμός, προέβη στην περιστολή όλων των δαπανών του, δρομολόγησε την εκποίηση ακινήτων, και «ψαλίδισε» κατά 20% τις μηνιαίες απολαβές των επτά υπαλλήλων του, με τη μεγαλύτερη μείωση να έχουν υποστεί οι έγγαμοι με παιδιά

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σε εκποίηση περιουσιακά στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: