ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ένταξη και των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης λόγω κορονοϊούΜε επιστολή του προέδρου της Σταύρου Πέρρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χρήστου Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα, καθώς και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ζητά να ενταχθεί στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού ώστε να δοθεί και στους κρεοπώλες η όποια οικονομική βοήθεια από το κράτος, για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων και παράλληλα να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών ζωτικότατος για την ελληνική οικονομία.

 
 
 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε πως στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό και οι οποίες θα στηριχθούν για να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία που έχει πλήξει τη χώρα μας, δεν περιλαμβάνεται ο κλάδος των Κρεοπωλών με κύριο ΚΑΔ 47221000 και δευτερεύων 46321100.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου μας στο πλαίσιο της ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας. Χαρακτηριστικά, αν και τα καταστήματά μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας μολαταύτα υφίστανται περιορισμούς στη λειτουργία τους. Ειδικότερα, τα καταστήματα/επιχειρήσεις του κλάδου μας:

α) Αποτελούνται στη συντριπτική πλειοψηφία τους από αυτο-απασχολούμενους με προσωπικό λιγότερο των 10 εργαζομένων, που απειλούνται από άμεση οικονομική κατάρρευση, καθότι, ενόψει των συνθηκών της αγοράς (lock out) και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αντιμετωπίζουν μείωση του τζίρου τους έως και 90%!!!

β) Μια σημαντική μερίδα του χώρου μας τροφοδοτούν ψητοπωλεία, εστιατόρια, ταβέρνες και καταστήματα take away τα οποία έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να καθίστανται τα καταστήματά μας υπολειτουργικά ή αδρανή.

γ) Τέλος, η έλλειψη αναφοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την λειτουργία των κρεοπωλείων κατευθύνουν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος.

Έτσι με βάση τα ανωτέρω: Αιτούμεθα να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις που πλήττονται και να τύχουμε των όποιων βοηθημάτων δοθούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων μας και παράλληλα να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών ζωτικότατος για την ελληνική οικονομία».

Με εκτίμηση,

                                                       Από την Διοίκηση

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ                                                       ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ένταξη και των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης λόγω κορονοϊού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: