ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μάκης Βορίδης: Νέο καθεστώς δακοκτονίας & ασφάλισης στον ΕΛΓΑΗλεκτρονικά τιμολόγια, νέο καθεστώς ασφάλισης στον ΕΛΓΑ και αλλαγές στη δακοκτονία προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Η προαναγγελία έγινε με ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση του κ. Βορίδη με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση ελαιόλαδου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διαρθρωτικά μέτρα για τη στήριξη της παραγωγής, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα του ελαιόλαδου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η τυποποίηση και η εμπορευσιμότητα του ελληνικού ελαιόλαδου.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημάνθηκε η ανάγκη:

- Να επανεξεταστεί, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος, ο τρόπος που διεξάγεται η δακοκτονία.

- Να επανεξεταστεί το καθεστώς ασφάλισης των ελαιοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας της εισφοράς των ελαιοπαραγωγών.


- Να ενισχυθούν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ οι οποίοι διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των διακινούμενων ελαιόλαδων με υψηλά ποιοτικά πρότυπα.

- Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης και μαύρης διακίνησης ελαιόλαδου κυρίως με τη θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και διασταυρωτικών ελέγχων.


- Να εξεταστεί η δυνατότητα χορηγήσεως κινήτρων για συγχωνεύσεις τόσο των συνεταιρισμών όσο και των τυποποιητικών μονάδων.

- Να συνεχίσουν και να διευρυνθούν τα προγράμματα προώθησης του ελαιόλαδου".
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μάκης Βορίδης: Νέο καθεστώς δακοκτονίας & ασφάλισης στον ΕΛΓΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: