ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι βοσκήσιμες γαίες «πονοκέφαλος» για τους κτηνοτρόφους της Ροδόπης«Ενώ δεν υπάρχουν βοσκοτόπια και κόβονται επιδοτήσεις από τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας και οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να δίνουν ανεξέλεγκτα κοινόχρηστες εκτάσεις, βοσκότοπους, για καλλιεργήσιμες γαίες» δηλώνει ο κος Παναγιώτης Λειβαδίτης, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης και σημειώνει « Ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα. Αυτό το δίνουμε όταν υπάρχει πλεόνασμα. Εφόσον δεν υπάρχει πλεόνασμα περιοριζόμαστε.» Οι βοσκήσιμες γαίες είναι «καυτό» θέμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. 
 
 
 
ο κος Παναγιώτης Λειβαδίτης, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης παρέα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ροδόπης Σάκη Κουσουτζή. 
 
Μιλώντας για έναν χώρο που γνωρίζει καλά σημειώνει «Δεν στηρίζουμε τον ένα τομέα, ας κοιτάξουμε να στηρίξουμε και τους δύο τομείς, και τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Θέλουν ορισμένους να τους κάνουν τσιφλικούχους και ορισμένους να τους αφανίσουν» σημειώνει.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά θέτει το θέμα του ισοζυγίου γάλακτος. «Θέλουμε να εφαρμοστεί για να ξέρουμε τι γίνεται με την παραγωγή μας. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το ισοζύγιο γάλακτος, να γίνουν έλεγχοι, δεν μπορεί μια γαλακτοβιομηχανία να βάζει πενήντα τόνους σε μια μέρα στο εργοστάσιο και να κάνει πενήντα τυρί. Να μην γίνονται εισαγωγές, και εφόσον γίνονται εισαγωγές να γίνονται για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός από φέτα. Φέτα δεν μπορείς να κάνεις με κανένα άλλο γάλα εκτός από το ελληνικό. Η φέτα είναι ελληνικό προϊόν, λόγω της θέσης που βρισκόμαστε, λόγω της χλωρίδας, του κλίματος γι αυτό πήραμε και τη φέτα. Δεν μπορεί με εισαγόμενο γάλα να βγάζουν φέτα, είναι απαράδεκτο. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν , αυτά τα οποία ζητάμε εδώ και χρόνια.»

Επίσης, δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον της κτηνοτροφίας. Τι μήνυμα θα στέλνετε στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό; Τον ρωτάμε: «Χωρίς Πρωτογενή Τομέα δεν υπάρχει ανάκαμψη σε καμία χώρα. Αυτό το μήνυμα θέλω να του στείλω» λέει. Στο ίδιο τραπέζι της κουβέντας και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Σάκης Κουσουτζής «Όλες οι κινήσεις τους στο Υπουργείο να είναι για το καλό των κτηνοτρόφων και για το καλό του τόπου, να πάει μπροστά ο τόπος και ο Πρωτογενής Τομέας» προτρέπει γνωρίζοντας από πρώτο χέρι κι εκείνος όλες τις δυσκολίες του χώρου.

Φώτο: Οι κ.κ. Παναγιώτης Λειβαδίτης και Σάκης Κουσουτζής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι βοσκήσιμες γαίες «πονοκέφαλος» για τους κτηνοτρόφους της Ροδόπης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: