ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την εμφάνισή του έκανε ο περονόσπορος σε καλλιέργειες με ψυχανθήΤην εμφάνισή του έκανε ο περονόσπορος σε καλλιέργειες με φακές σε περιοχές των νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας. 
 
Σύμφωνα πάντα με το Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων του Περ/κού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, πρέπει να γίνουν ψεκασμοί των φυτών μόνο μετά με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων του παθογόνου στις καλλιέργειες φακής με εκλεκτικά για τον περονόσπορο και επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως copper oxide, copper oxychloride κ.ά. 
 
Επίσης από παρατηρήσεις στην ύπαιθρο και στο εργαστήριο Φυτοπροστασίας της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν μέτριοι πληθυσμοί θρίπα στις καλλιέργειες φακής. 
 
Συστάσεις: Να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση του εντόμου με εκλεκτικά για το θρίπα και επιτρεπόμενα για τις καλλιέργειες φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως deltamethrin κ.ά. στους αγρούς, όπου υπάρχει πρόβλημα.
 

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Την εμφάνισή του έκανε ο περονόσπορος σε καλλιέργειες με ψυχανθή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: