ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πατάτα: Ξεκίνησε η συγκομιδή στην ΜεσσηνίαΟ τυποποιητής - εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας ενημέρωσε πως τη Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκίνησε τη συγκομιδή. Παρατήρησε ότι είναι καλές οι προοπτικές και πληροφόρησε πως έχει διοχετεύσει πατάτες στο εσωτερικό και στην αγορά της Πολωνίας. 
Είπε ότι οι τιμές είναι στα 50 λεπτά οι χοντρές και στα 40 οι ψιλές, έκανε λόγο για ανεξήγητη πίεση και παρατήρησε πως “κάποιοι συνάδελφοι υποχώρησαν στις τιμές χωρίς να υπάρχει λόγος”, διευκρινίζοντας ότι “οι έμποροι πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ψυχραιμία από τους παραγωγούς”. Επεσήμανε πως “όταν υποχωρούμε στις τιμές στην αρχή, χωρίς να έχουμε σημαντικές ποσότητες κάνουμε ζημιά στον παραγωγό” και ανέφερε ότι ο ίδιος χρέωσε πατάτες στην αγορά της Αθήνας 60 λεπτά, ενώ άλλοι έπεσαν στα 57 και στα 56 λεπτά. 
Επέμεινε ότι “δεν χάνουν οι ίδιοι χρήματα, χάνουν οι παραγωγοί” και συνέστησε στους συναδέλφους του με διάθεση συνεργασίας “να μην υποχωρούν τις τιμές χωρίς να υπάρχει λόγος, δεν θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αν υποχωρούμε τώρα, αργότερα θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Ο Γ. Γκούμας είπε ότι η εικόνα τις πρώτες μέρες στη σπούντα, στις πρώιμες πατάτες που φυτεύτηκαν το Νοέμβριο, είναι καλύτερη από πέρυσι, αλλά δεν είναι στη μέγιστη ποσότητα που πίστευαν στην αρχή. Ανέφερε ότι στις εξαγωγές στην Πολωνία υπάρχουν προβλήματα με τον ναύλο και την ισοτιμία του νομίσματος, παρατήρησε όμως πως υπάρχει ενδιαφέρον από τη χώρα και από άλλες χώρες, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία και ιταλικές εταιρείες, που θέλουν να προωθήσουν πατάτες σε δικούς τους πελάτες στη Γερμανία. 
Ζήτησε με καλή συνεργασία να υπάρξει πιο αντιπροσωπευτική και πιο λογική τιμή για τους παραγωγούς, γιατί υπάρχουν και οι συνθήκες της αγοράς κι επεσήμανε πως με βεβιασμένες και κινήσεις πανικού θα φύγει η καλλιέργεια από την περιοχή μας και την περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου.

Ο Γ. Γκούμας σημείωσε ότι “οι εισαγωγές πατάτας από την Αίγυπτο δεν έχουν σταματήσει. Δεν ισχύει αυτό που είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον δήμαρχο Μεσσήνης. Υπήρξε μια παύση στις αρχές Μαρτίου με την πανδημία, αλλά έχουμε ξεπεράσει τους 75.000 τόνους εισαγωγής αιγυπτιακής”. Τέλος, επέμεινε “μέχρι τα τέλη Απριλίου να μην υποχωρούμε στις τιμές τόσο εύκολα”.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πατάτα: Ξεκίνησε η συγκομιδή στην Μεσσηνία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: