ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μικρές αυξομειώσεις στην τιμή του ελαιόλαδου


Μικρές αυξομειώσεις παρουσίασε η τιμή του ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία κατά την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, αν και η κατανάλωση ελαιόλαδου στην ΕΕ αυξήθηκε, ιδίως μέσω προμηθειών από αλυσίδες λιανικής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το agrotypos.gr: "Παρά την αύξηση της ζήτησης από τα νοικοκυριά σε όλες τις χώρες παραγωγής ελαιόλαδου, η αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης δεν αντικατοπτρίζεται στην εξέλιξη των τιμών παραγωγού. 
Σύμφωνα με στοιχεία που ετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημοσιεύει το ισπανικό Olimerca, κατά την περίοδο από 2 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου, οι τιμές παραγωγού των διαφόρων κατηγοριών ελαιόλαδου δεν έχουν υποστεί σημαντικές διακυμάνσεις. 
Η Ιταλία αναπροσάρμοσε αλλά και πάλι οριακά τις τιμές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από 3,37 ευρώ το κιλό σε 3,38 ευρώ το κιλό, ενώ στην Ισπανία έπεσαν από τα 2,16 στα 2,15 ευρώ. 
Τέλος, στην Ελλάδα οι τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο έπεσαν από τα 2,18 ευρώ το κιλό σε 2,12 ευρώ το κιλό, ενώ στην Τυνησία έμειναν σταθερές στο 1,88 ευρώ το κιλό”. Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩΓια άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Μικρές αυξομειώσεις στην τιμή του ελαιόλαδου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: