ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ζημιές σε μελίσσια λόγω κακών γεωργικών πρακτικών


Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί μελισσοκόμοι στην περιοχή Δομενίκου και Αμουρίου Ελασσόνας εξαιτίας κακών πρακτικών (μη ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων και ωραρίου ψεκασμού) από καλλιεργητές της περιοχής. Η διαπίστωση ανήκει στον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Ελασσόνας κ. Ιωάν. Δραγατσίκη, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή ανταποκρινόμενος στην έκκληση για βοήθεια των μελισσοκόμων της περιοχής Ποταμιάς.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους μελισσοκόμους ότι ο Δήμος έχει στείλει έγγραφο πριν την έναρξη της περιόδου ανθοφορίας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, υπενθυμίζοντας στους παραγωγούς- καλλιεργητές την ανάγκη προστασίας των μελισσών από τους χημικούς ψεκασμούς μέσα από ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με αρκετούς αμυγδαλοπαραγωγούς διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλοι, ιδιαίτερα φέτος την περίοδο της ανθοφορίας, έκαναν ορθολογική χρήση του ψεκασμού, προστατεύοντας έτσι τον μεγαλύτερο επικονιαστή της φύσης, τη μέλισσα.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά διαπιστώθηκε η ασυνειδησία ορισμένων αγροτών που δεν λογαριάζουν πέραν του ιδίου οφέλους. Από την επικοινωνία με τους μελισσοκόμους έγινε σαφές ότι θα ζητηθεί η προστασία της δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της κοινότητας Δομενίκου κ. Ευστ. Ψωμιάδης έκανε γνωστό ότι αφίσες για τους ψεκασμούς έχουν αναρτηθεί σε πολλά σημεία του χωριού και αποφασίστηκε ο περιορισμός των ωρών χρήσης της δημοτικής παροχής νερού για βυτία ψεκασμού.

Ο Δήμος Ελασσόνας τονίζει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του ο έλεγχος και η αστυνόμευση των παράνομων ψεκασμών και καλούνται όλοι οι παραγωγοί να επιδείξουν την υπευθυνότητα που απαιτείται, συμμορφούμενοι με το ωράριο ψεκασμών προστατεύοντας έτσι την ίδια τη φύση, τη μελισσοκομία αλλά και τις δικές τους παραγωγές.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Ζημιές σε μελίσσια λόγω κακών γεωργικών πρακτικών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: