ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έκτακτη ενίσχυση στην ελιά Καλαμών ζητούν ΜεσολογγίτεςΈκτακτη ενίσχυση στην ελιά Καλαμών ζητούν Μεσολογγίτες που μαζεύουν υπογραφές για να αναδείξουν το πρόβλημα με τις εξευτελιστικές τιμές και τη διάθεση του προϊόντος.

Αναφέρουν μάλιστα ότι ο Δήμος Μεσσολογγίου έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιών ποικιλίας Καλαμών στην Ελλάδα και ότι αυτή είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το agrotypos.gr:

«Υπόμνημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, με αίτημα την οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, κατέθεσε το γραφείο του Μεσολογγίτη δικηγόρου Αθανασίου Λύρου, ο οποίος είναι γεωπόνος και ελαιοπαραγωγός.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι: 

'' Οι αγρότες μας είναι η ψυχή και ραχοκοκαλιά της οικονομικής μας Ανάπτυξης. Όμως, αυτήν την περίοδο, οι ελαιοπαραγωγοί μας που στο Δήμο Μεσολογγίου έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιών ποικιλίας Καλαμών και αποτελεί την κυριότερη πηγή εισοδήματος, βρίσκονται σε πλήρη απελπισία, γιατί η παραγωγή τους βρίσκεται στα αζήτητα και οι προσφερόμενες τιμές είναι εξευτελιστικές. 
Οι αγρότες μας νιώθουν εντελώς εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους, αφού η τιμή που προσφέρουν οι μεταποιητές και εξαγωγείς είναι 0,80 έως 1,00 ευρώ ανά κιλό, που δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα παραγωγής. Τη στιγμή μάλιστα που η τιμή στις ΗΠΑ είναι 11 έως 12 δολάρια το κιλό χύμα. Κύριε Υπουργέ, χωρίς την επιβίωση των αγροτών μας, τίποτα δεν μπορεί να περπατήσει στην οικονομική μας ανάπτυξη. 
Η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά κ. υπουργέ, παρακαλούμε να δείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα και να ενισχύσετε τους ελαιοπαραγωγούς, με την καταβολή ποσού 40 λεπτά/κιλό, προκειμένου να μπορέσουν κάπως οι παραγωγοί μας να σταθούν αξιοπρεπώς, με το να τους μείνει ένα μικρό ποσό για την επιβίωσή τους. Θα χρειασθεί ένα ποσό περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ, το οποίο όμως θα επιστρέψει ξανά στα ταμεία του Κράτους με τη μορφή φόρων και ΦΠΑ''.

Σύμφωνα με τον κ. Λύρο το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μια ηλεκτρονική διαδικασία συλλογής χιλιάδων υπογραφών από αγανακτισμένους ελαιοπαραγωγούς, με σκοπό να φθάσει το θέμα και γενικότερα τα προβλήματα στα αρμόδια υπουργεία και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού η κατάσταση είναι δραματική. Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩΓια άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Έκτακτη ενίσχυση στην ελιά Καλαμών ζητούν Μεσολογγίτες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: