ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το ημιτελές φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο (video)


Του Κώστα Γκούμα
Ένα ακόμη βίντεο (προϊόν αξιοποίησης των ημερών απομόνωσης και των εκπληκτικών πλάνων του Γ. Κολτσίδα) που αφορά το ημιτελές φράγμα Συκιάς, έδωσε στη δημοσιότητα ο Κώστας Γκούμας. - Οπως αναφέρει:

Το ημιτελές φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο (video)
 
Η ολοκλήρωση των εγκαταλειμμένων έργων στον Άνω Αχελώο, δηλαδή το φράγμα Συκιάς και η συνδετήρια με αυτό σήραγγα μεταφοράς νερού προς την Θεσσαλία είναι θεμελιώδους σημασίας για την περιοχή μας, παρέχοντας την δυνατότητα αξιοποίησης των υδάτων για πολλαπλούς σκοπούς.

Ο Ταμιευτήρας Συκιάς (όταν υλοποιηθεί) θα προσφέρει αντικειμενικά ένα υδατικό απόθεμα ασφαλείας για αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων (λειψυδρία, ξηρασία, φαινόμενα που θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής).

Αυτονόητη επιλογή αποτελεί (εκτός της άρδευσης και του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων) η υδροηλεκτρική αξιοποίηση των υδάτων του Ταμιευτήρα Συκιάς. Ειδικά στο έργο αυτό υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για «διπλή» παραγωγή ενέργειας, αφενός προς τον ρου του Αχελώου αφετέρου προς την λεκάνη Πηνειού (περιοχή Μουζακίου, σύστημα άντλησης – ταμίευσης), κάτι που εξασφαλίζει την «αποθήκευση» ηλεκτρικής ενέργειας με απόλυτα οικολογικό τρόπο.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το ημιτελές φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο (video) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: