ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση έως 1.500 ευρώ σε παραγωγούς λαϊκών αγορών - Όλες οι λεπτομέρειες
Ενισχύσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, όλοι ανεξαιρέτως θα λάβουν αποζημίωση 500 ευρώ λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εκείνοι που είχαν αποκλειστεί εντελώς από τις λαϊκές αγορές θα ενισχυθούν με 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εν λόγω ενισχύσεις θα διατεθούν από το κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών για τον αγροτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά τους αιγοπροβατοτρόφους, το ΥπΑΑΤ κατέληξε στην απόφαση να αποπληρώσει το εισόδημα που έχασαν από τις χαμηλές τιμές στις οποίες πούλησαν τα ζώα τους το Πάσχα με το συνολικό ποσό των 23 εκατ. ευρώ. 
 
Αυτό σημαίνει ότι η αποζημίωση που θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι ανέρχεται στα 4 ευρώ ανά ζώο ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, θα επιβληθεί όριο-κατώτατο και ανώτατο – για όσους είχαν αιτηθεί συνδεδεμένη ενίσχυση.Το κατώτατο όριο ορίζεται στα 20 ζώα ανά παραγωγό.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση έως 1.500 ευρώ σε παραγωγούς λαϊκών αγορών - Όλες οι λεπτομέρειες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: