ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βαλκανικό φεστιβάλ ρακήςΚαι μπορεί τα πάντα να έχουν αλλάξει στη ζωή μας, λόγω του νέου κορονοιού, ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι, εξακολουθούν να εργάζονται και να σχεδιάζουν σπουδαία πράγματα για το μέλλον.

Το δραστήριο Ινστιτούτο Σπάρτης, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί, ότι, ολοκληρώθηκε μία μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία με τον δήμο Ευρώτα Λακωνίας, για την πραγματοποίηση του »βαλκανικού φεστιβάλ ρακής», όταν βέβαια οι συνθήκες και τα γεγονότα το επιτρέψουν.

Με άλλους οκτώ Βαλκανικούς εταίρους, ο εν λόγω δήμος, κατέθεσε και αίτημα επιχορήγησης του φεστιβάλ.

Το δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου, αναφέρει τα εξής:

«Το Ινστιτούτο Σπάρτης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι χθες, Τρίτη, 28/04/2020, ολοκληρώθηκε μια μακρά πορεία εξ αποστάσεως έρευνας και συγγραφής μιας αξιόλογης και καινοτόμου πρότασης για την πραγματοποίηση του «Βαλκανικού Φεστιβάλ Ρακής», σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα, ο οποίος είναι ο αιτών και κύρια ωφελούμενος φορέας.

Με εταίρους άλλους οκτώ (8) συλλογικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, καταθέσαμε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – Δυτικά Βαλκάνια» το αίτημα επιχορήγησης του παραπάνω Φεστιβάλ.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης εργαζόμενο συστηματικά και παρά τις αντιξοότητες λόγω κορωναϊού, σε άψογη συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου Ευρώτα, καταφέραμε να συντονίσουμε τους εταίρους μας στο πρόγραμμα, οι οποίοι ευρίσκονται σε οχτώ διαφορετικές χώρες των Βαλκανίων και να επιτύχουμε τον αναγκαίο συγχρονισμό ώστε να καταθέσουμε εγκαίρως και εγκαίρως το αίτημα επιχορήγησης του παραπάνω Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και στις οχτώ χώρες που συμμετέχουν με διαφορετικές δράσεις σε κάθε χώρα.

Η προοπτική συνέχισης της συνεργασίας σε βάθος χρόνου, με εκ περιτροπής δράσεις και με τελικό στόχο να θεσμοθετηθεί και να καθιερωθεί το Βαλκανικό Φεστιβάλ με όποιο όνομα θα υιοθετείται κάθε φορά, αποτελεί όρο της χρηματοδότησής του.

Η εδραίωση ενός Βαλκανικού Φεστιβάλ για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης με στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την εδραίωση του πολιτιστικού τουρισμού σε σταθερές βάσεις οργάνωσης και σχεδιασμού, συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση των σχέσεων των Βαλκανικών χωρών με τις χώρες της Ε.Ε., στην ανάπτυξη του διαλόγου και των ανταλλαγών, στην μετάδοση νέων ικανοτήτων και επαγγελματικών εμπειριών.

Η πρότασή μας επιδιώκει συγκεκριμένα την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα και της μοναδικότητας της ρακής και την προβολή των ιστορικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών αυτού του παραδοσιακού στοιχείου στο σύγχρονο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον με κύρια αναφορά στους νέους καλλιτέχνες.

Ο Δήμος Ευρώτα, αδελφοποιημένος με πολλές από τις συμμετέχουσες, στη παραπάνω πρόταση περιοχές των Βαλκανίων και ως ο πλέον παραγωγικός Δήμος της Λακωνίας, με το μεγαλύτερο ποσοστό οικονομικών μεταναστών, εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, με την αποδοχή της παραπάνω πρωτοβουλίας, τιμά ουσιαστικά τις πολιτισμικές και κοινωνικές σχέσεις που έχει εκ των πραγμάτων αναπτύξει με την περιοχή των Βαλκανίων.

Ως συμβολικό επίκεντρο του Φεστιβάλ, υιοθετείται το εθνικό βαλκανικό ποτό της ρακής, το οποίο συναντάται και στην χώρα μας ως τσίπουρο».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βαλκανικό φεστιβάλ ρακής Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: