ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανησυχούν οι αγρότες ότι μεσίτες και έμποροι θα τους παρουν πάλι τσάμπα τη σοδειά στα αλώνια


Πρόβα για το τι θα ακολουθήσει στα αλώνια των σιτηρών από τους εμπόρους αρχίζει να κάνει το κριθάρι του οποίου η συγκομιδή ξεκινά σε λίγες μέρες. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από αγρότες της Λάρισας που επικοινώνησαν μαζί μας οι μεσίτες άρχισαν τη διαπραγμάτευση για λογαριασμό των εμπόρων με ανοιχτές τιμές, ή δίνοντας προκαταβολή 13 λεπτά το κιλό.

Οι αγρότες μας ανέφεραν πως πολύ φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική σε τρεις -τέσσερις εβδομάδες που θα ξεκινήσουν τα αλώνια και στα στάρια. Ενώ λοιπόν η εμπορική τιμή (FOB) είναι στα 300 ευρώ ο τόνος σε λιμάνι της Ιταλίας,γεγονός που αιτιολογεί τιμές από 25 λεπτά το κιλό και άνω, εντούτοις καλλιεργείται ένα κλίμα πάλι για ανοιχτές τιμές με προκαταβολές από 20 ως 22 λεπτά το κιλό.

Φυσικά αρκετοί αγρότες είναι δανεισμένοι στους μεσίτες, ενώ ισχυρές ομάδες παραγωγών ή συνεταιρισμοί δεν υφίστανται, οπότε λόγω και της δραματικής έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει και στον κάμπο, όπως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες εργαζομένων, εξαιτίας της πανδημίας, είναι λογικό να υφίστανται εκμετάλλευση και να φοβούνται ότι θα τους πάρουν τσάμπα τα στάρια...
 
thessaliatv.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ανησυχούν οι αγρότες ότι μεσίτες και έμποροι θα τους παρουν πάλι τσάμπα τη σοδειά στα αλώνια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: