ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει απο το υπουργείο υγείας όλα τα στοιχεία για τον ΚορωνοϊόΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια - minister@moh.gov.gr
ΘΕΜΑ: Αίτημα του ΑΚΚΕΛ για παροχή στοιχείων σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έχει παρακολουθήσει με μεγάλο προβληματισμό και οργή την εξέλιξη και τους χειρισμούς το θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19 και ειδικότερα την εμπλοκή του υπουργείου σας, το οποίο είχε τον κεντρικό ρόλο σε όλο το κυβερνητικό πλέγμα ενεργειών για τα μέτρα. 

Δεν θέλουμε να μπούμε τώρα στο θέμα της αξιολόγησης της έντασης των μέτρων και της έκτασης σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά θα εστιαστούμε στον πολιτικό έλεγχο και στη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. 

Ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά. Σε περίπτωση που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί τα πρακτικά μπορείτε να μας τα χορηγήσετε σε μορφή βίντεο ή ήχου όπου και εκεί θα παρουσιάζεται η τοποθέτηση του κάθε συμμετέχοντος και τι έχει υποστηρίξει. 

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αν έχει κάνει ξεχωριστές συνεδριάσεις. 

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για το νέο κορονοϊό. 

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 στις Βρυξέλλες. 

Επιπλέον θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις διαδικασίες και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και από ποιους επιλέχθηκαν τα 26 μέλη της ομάδας εργασίας που «θα συνεργάζεται με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για θέματα Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 17 Φεβρουαρίου 2020. 

Θεωρούμε ότι τα προαναφερθέντα υπάρχουν ήδη σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου και προφανώς δεν μπορούν να θεωρηθούν διαβαθμισμένες πληροφορίες, διότι αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των κυβερνητικών ενεργειών σε πλαίσιο υποχρεωτικής λογοδοσίας από την πλευρά της κυβέρνησης, συνεπώς μπορείτε να τα χορηγήσετε σε εμάς γρήγορα εντός ορισμένων ημερών και όσα υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο να μας ενημερώσετε για την ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να τα λάβουμε από εκεί.

Με τιμή,Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Το ΑΚΚΕΛ ζητάει απο το υπουργείο υγείας όλα τα στοιχεία για τον Κορωνοϊό Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: