ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιάννης Λαμπρόπουλος(ΝΔ): Αναγκαία η επίλυση του προβλήματος με το εργόσημο για τους εργάτες γης

 
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος με αντικείμενο τους εργάτες γης και την έκδοση εργόσημου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, έχουν παρατηρηθεί μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες και στη συγκομιδή γεωργικών προϊόντων λόγω έλλειψης εργατών γης. Το άνοιγμα των συνόρων και η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης, λόγω της πανδημίας, εργατών από την Αλβανία στη χώρα μας, καθιστά αναγκαία την επίλυση του προβλήματος με το εργόσημο.

Οι εργάτες γης από τις γειτονικές χώρες έρχονται για μια περίοδο 80 ημερών με τουριστική βίζα και αυτό δε δικαιολογεί την έκδοση εργόσημων, με συνέπεια την έλλειψη νόμιμων εργατών και τον κίνδυνο επιβολής υψηλού και εξοντωτικού προστίμου, για κάθε εργαζόμενο, σε αυτόν που τους απασχολεί.

Εκτός αυτών, το ασφαλιστικό μας σύστημα χάνει μεγάλα ποσά.

Ερωτάται ο κ. υπουργός: Θα προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα έκδοσης εργόσημων σε αλλοδαπούς εργάτες γης, από γειτονικές χώρες, που μέχρι σήμερα, για τυπικούς λόγους, δε δικαιούνται;».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γιάννης Λαμπρόπουλος(ΝΔ): Αναγκαία η επίλυση του προβλήματος με το εργόσημο για τους εργάτες γης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: