ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μίλτος Χρυσομάλλης(ΝΔ):Ζητά κίνητρα για την απασχόληση ανέργων στις εποχικές αγροτικές εργασίες


Τη θέσπιση κινήτρων προς τους ανέργους για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης εργατών γης θέτει ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και άλλοι 10 βουλευτές της Ν.Δ., με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη.


«Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργατών γης προέρχεται από τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να έχουν δυσκολέψει δραματικά τη μετακίνησή τους. Επιπρόσθετα, σοβαρό πρόβλημα προκαλεί και το ήδη υφιστάμενο καθεστώς πρόσκλησης εργατών γης τρίτων χωρών για εποχιακή απασχόληση, δημιουργώντας, έτσι, άμεσο κίνδυνο φέτος να μην ολοκληρωθεί η καλλιέργεια και η συγκομιδή προϊόντων στον απαιτούμενο χρόνο» όπως σχολιάζεται.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης και οι υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να θεσπίσουν άμεσα κίνητρα για την εποχική απασχόληση Ελλήνων ανέργων στις αγροτικές εργασίες. Στα κίνητρα θα περιλαμβάνεται η μη διακοπή του επιδόματος ανεργίας για αποκλειστικά αγροτική εργασία δύο μηνών, ενώ ο ΟΑΕΔ θα μπορούσε να επιδοτήσει την εργασία γης, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ήδη διαθέτει, ώστε και εγγεγραμμένοι άνεργοι, οι οποίοι δε δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, να μπορέσουν να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα. Κίνητρα μπορούν να θεσπιστούν και για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ώστε, αφενός, να μην το χάνουν για περίοδο αγροτικής εργασίας δύο μηνών και, αφετέρου, το εισόδημα από τις εργασίες να μην προσμετράται στο φορολογητέο εισόδημα της επόμενης χρονιάς.

Όπως τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, «την ώρα που η υγειονομική κρίση δημιουργεί έντονη εργασιακή αβεβαιότητα και αυξάνει την ανεργία, ειδικά σε εποχιακά επαγγέλματα, οφείλουμε ως πολιτικό προσωπικό και ως κυβέρνηση να δώσουμε ελκυστικά κίνητρα στους ανέργους, προκειμένου να στραφούν στις εποχικές αγροτικές εργασίες, χωρίς να χάνουν – για τους 1, 2 μήνες δουλειάς – την κάλυψη του ταμείου ανεργίας. Η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εποχικών εργατών γης και ταυτόχρονα θα ενισχύσει το εισόδημα δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, χωρίς να τους στερεί ταυτόχρονα τα κοινωνικά επιδόματα που δικαιούνται».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μίλτος Χρυσομάλλης(ΝΔ):Ζητά κίνητρα για την απασχόληση ανέργων στις εποχικές αγροτικές εργασίες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: