ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απάντηση της Διεπαγγελματικής για τις ελιές Καλαμάτας

Άμεση απάντηση στη μεσσηνιακή αντίδραση (συνεταιρισμών και ιδιωτών τυποποιητών) για την ελιά Καλαμάτας δίνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ). Και δηλώνει ότι με µεγάλη χαρά αναµένει τις αιτήσεις εκπροσώπων των τοµέων του κλάδου από την Π.Ε. Μεσσηνίας για να συµµετάσχουν στην ΔΟΕΠΕΛ.

Στην απάντησή της η ΔΟΕΠΕΛ σημειώνει:

«Με έκπληξη διαβάσαµε στον ηλεκτρονικό τύπο της 25ης Ιουνίου 2020 σε ανοικτή επιστολή προς τον ΥπΑΑΤ κ. Μ.Βορίδη “για την διαχείριση και προστασία της Ελιά Καλαµάτας ΠΟΠ”. Επί της επιστολής αυτής θα θέλαµε να δηλώσουµε τα εξής:

1) Ο αγροτικός ελαιουργικός συνεταιρισµός Μεσσηνία - Η Ενωση (Ενωση Μεσσηνίας) που φέρεται ως συνυπογράφων την ανοικτή επιστολή, προσκλήθηκε να µετάσχει στην 1η ιδρυτική συνέλευση για την ίδρυση της Διεπαγγελµατικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) την 6η Νοεµβρίου 2014, που έγινε σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Στυλίδα, και δεν προσήλθε.

Εκτοτε, στις 29/12/2014 συστήνεται η ΔΟΕΠΕΛ και στις 5/5/2015 εγκρίνεται η σύστασή της από το Πρωτοδικείο Αθηνών (αριθµός µητρώου 829) ως νοµικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κατά τις παραπάνω ηµεροµηνίες σταθµούς για την ΔΟΕΠΕΛ αλλά και συνέχεια µέχρι σήµερα, έχει δοθεί µεγάλη δηµοσιότητα για όλες τις ενέργειες της ΔΟΕΠΕΛ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, κεντρικό και περιφερειακό.


Η εταιρεία ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ που φέρεται επίσης ως συνυπογράφουσα την ανοικτή επιστολή είναι µέλος της ΔΟΕΠΕΛ, µετέχοντας στην οµάδα των µελών του δευτερογενή και τριτογενή τοµέα.

Εποµένως γνωρίζει “την ύπαρξη, το ρόλο, και τους εµπλεκόµενους αυτού του Σωµατείου”,όπως αναφέρουν στην ανοικτή επιστολή.

Άλλωστε εκπρόσωπος της Π.Ε. Μεσσηνίας από τον δευτερογενή και τριτογενή τοµέα του κλάδου, µετέχει στο Δ.Σ. της ΔΟΕΠΕΛ και υπήρξε πάντα παρών σε όλες τις σηµαντικές αποφάσεις, ενέργειες και εισηγήσεις της ΔΟΕΠΕΛ προς το ΥπΑΑΤ και όλους τους εθνικούς και διεθνείς φορείς που ασχολούνται µε τον κλάδο των επιτραπέζιων ελιών.

2) Αρχή της ΔΟΕΠΕΛ από τη σύστασή της είναι να συµπεριλάβει όλους τους εµπλεκόµενους µε τις ελληνικές επιτραπέζιες ελιές από όλη τη χώρα:

- Οργανωµένους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιων ποικιλιών του δέντρου σε συνεταιριστικές οργανώσεις, οµάδες παραγωγών και άλλα νοµικά πρόσωπα που θα είναι µέλη του πρωτογενή τοµέα της ΔΟΕΠΕΛ και

- Μεταποιητικές - εµπορικές - εξαγωγικές επιχειρήσεις, µέλη του δευτερογενούς και τριτογενούς τοµέα του κλάδου των επιτραπέζιων ελιών.

Ετσι, σε ένα συγκροτηµένο βήµα όπως είναι η ΔΟΕΠΕΛ για όλο τον κλάδο των ελληνικών επιτραπέζιων ελιών, να αναπτύσσονται και να ζυµώνονται όλες οι απόψεις των φορέων του κλάδου που θα παρουσιάζονται και θα υποστηρίζονται συγκροτηµένα, προς τους εθνικούς, αλλά και διεθνείς φορείς µε αντικειµενικό σκοπό την προάσπιση και προώθηση των ελληνικώνεπιτραπέζιων ελιών, ενός εξωστρεφούς κλάδου της αγροτικής µας οικονοµίας, στην παγκόσµια  αγορά.

Με µεγάλη χαρά λοιπόν αναµένουµε τις αιτήσεις εκπροσώπων των τοµέων του κλάδου µας, από
την Π.Ε. Μεσσηνίας να συµµετάσχουν στην ΔΟΕΠΕΛ”.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Απάντηση της Διεπαγγελματικής για τις ελιές Καλαμάτας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: