ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κ. Μπαγινέτας: «Στόχος η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη μεταλιγνιτική εποχή»


Στις προτάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη μεταλιγνιτική εποχή αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και θα υπάρξουν, επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις με τους φορείς της Φλώρινας και τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συνεταιρισμούς Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοτικών πόρων Κώστας Μπαγινέτας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπαγινέτας «στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι να δοθεί μπόνους στους ανέργους από τη ΔΕΗ και τις δραστηριότητες γύρω από αυτή με ένταξη τους σε προγράμματα επιδοτήσεων νέων αγροτών, η υλοποίηση αρδευτικών δικτύων για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών καλλιεργειών και την ενίσχυση των παραδοσιακών καλλιεργειών καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων κτηνοτροφικών μονάδων». 

Ο κ. Μπαγινέτας αναφέρθηκε ακόμα και στην σημαντικότητα αξιοποίησης ευρωπαικών προγραμμάτων όπως αυτό του LEADER. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή ο κ. Μπαγινέτας ξεναγήθηκε και σε οινοποιητικές μονάδες του Αμύνταιου και κτηνοτροφικές μονάδες όπου ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα όσο και για τις προσπάθειες ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προιόντων που παράγουν η Φλώρινα, το Αμύνταιο και η Πρέσπα.
  
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κ. Μπαγινέτας: «Στόχος η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη μεταλιγνιτική εποχή» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: