ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Προσγειώθηκε» στον κήπο τους περίεργο έντομο με κεντρί


Στιγμές από ταινία τρόμου έζησε μία οικογένεια στο Χαλ της Βρετανίας, όταν προσγειώθηκε στον κήπο τους ένα τεράστιο, παράξενο έντομο με φτερά και κεντρί.

Όπως γράφει η Mirror, η Σαμάνθα Στόουνλεϊ έπινε τσάι στον κήπο της όταν προσγειώθηκε μπροστά της το τεράστιο έντομο και πέθανε.

Η 28χρονη Σαμάν θα λέει ότι όταν λέει στον κόσμο ότι το έντομο είχε μέγεθος περίπου όσο ο δείκτης του χεριού της δεν την πιστεύουν. Η ίδια θέλει να μάθει τι ακριβώς ήταν, αν είναι επικίνδυνο και αν υπάρχουν πολλά τέτοια έντομα στην περιοχή της.

Πάντως δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν έντομα που δεν γνωρίζουμε. Τά είδη των εντόμων στον πλανήτη σύμφωνα με ορισμένους εντομολόγους ανέρχονται σε 900.000 έως 1.000.000. Κατ’ άλλους ξεπερνούν το 1.000.000.

Τα θηλαστικά ανέρχονται σε 15.000 είδη, ενώ τα πτηνά σε 25.000 και τα ερπετά σε 5.000 είδη. Τα πιο πολυπληθή είδη μετά τα έντομα είναι τα Μαλάκια με 80.000 είδη.

Τα έντομα έχουν εμφανισθεί στην γή προ πολλών εκατομμυρίων ετών. Τα πρώτα έντομα υπολογίζεται ότι εμφανίσθηκαν προ 350 εκατομμυρίων ετών. Η λειτουργία του οργανισμού τους είναι καταπληκτική καθώς και η αναπαραγωγική ικανότητά τους. Τα περισσότερα γνωστά και κοινά είδη εντόμων ωοτοκούν περισσότερα από 100 αυγά αλλά δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να ωοτοκεί ένα θηλυκό 200 ή και περισσότερα αυγά κατά την διάρκεια της ζωής του.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
«Προσγειώθηκε» στον κήπο τους περίεργο έντομο με κεντρί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: