ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εξαγγελία αξιοποίησης από τον Μ. Βορίδη του Κρατικού κτήματος Βυτίνας


Αυτοψία στις μοναδικές, πανέμορφες, αλλά και αδρανείς εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος, στη Βυτίνα δήμου Γορτυνίας (Αρκαδία), πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των ανθρώπων της περιοχής.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος απ’ τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα απόδημου ελληνισμού, βουλευτή Αρκαδίας, κ. Κώστα Βλάση, ξεναγήθηκε σ’ όλες τις εγκαταστάσεις και τα κτίρια του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της υποδομής, αλλά και αυτές της σπουδαίας στρεμματικής έκτασης.

Ο κ. Βορίδης, επισκέφθηκε πεζός και το μαγευτικό δασάκι της Βυτίνας.

Μαζί του και ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, στο παρελθόν, αλλά και έπειτα, έδειξε και δείχνει, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της εν λόγω δομής.

«Απόφαση του Υπουργείου είναι η ουσιαστική και η ποιοτική αναβάθμιση των εμβληματικών και επιβλητικών αυτών κτιρίων, του κήπου συνολικά, αλλά και των λοιπών στρεμματικών εκτάσεων του Ιδρύματος», είπε ο Υπουργός, στην ομιλία του στο «Πανταζοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας και αφού πρώτα είχε δεχθεί απ’ τον δήμαρχο της περιοχής κ. Ευστάθιο Κούλη, ευχαριστίες για την στήριξη, όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης για την ανάδειξη-αξιοποίηση του εν λόγω Κτήματος (τοπόσημο για την περιοχή).

Και συνέχισε ο Υπουργός:

«Επιδιώκουμε να οργανώσουμε ένα καινοτόμο μουσείο μελισσοκομίας και λοιπών παραδοσιακών προιόντων, κάτι που θα μπορεί να ενταχθεί σ’ ένα συνολικό πακέτο πρότασης για τον επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής.

Περιμένουμε απάντηση απ’ το Υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθούν απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να προχωρήσουν απαραίτητα βελτιωτικά έργα στις υποδομές.

Θέλουμε να δούμε την ανάδειξη των εκτάσεων, αλλά και την ουσιαστική τους αξιοποίηση.

Συγχρόνως, θα εξεταστεί-αφού προηγηθεί σχετική μελέτη-η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής, με δράσεις συμβατές με τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και της εποχής».

Ο Υπουργός, δήλωσε ότι θα εξεταστεί και το αίτημα της τοπικής δασικής υπηρεσίας, για μεταστέγαση σε άλλον, κατάλληλο χώρο.

– Χαιρετισμό απηύθυναν, εκτός του δημάρχου, οι βουλευτές Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.


ert.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εξαγγελία αξιοποίησης από τον Μ. Βορίδη του Κρατικού κτήματος Βυτίνας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: