Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στα σκαριά Ομάδα Παραγωγών στην Πλατιάνα και δράσεις αγροδιατροφής

Ενημερωτική αγροτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο με ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο. Προτεραιότητες κα...Ενημερωτική αγροτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο με ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο.

Προτεραιότητες και δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν στην ενημερωτική αγροτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της τοπικής κοινότητας Πλατιάνας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Την διοργάνωση είχε η τοπική κοινότητα Πλατιάνας του δήμου Κρεστένων με βασικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θοδωρή Βασιλόπουλο ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Κοτρέτσος, ο γενικός γραμματέας της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών» Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π «Πολιτισμός και Ευημερία» Αθανάσιος Σαραντόπουλος.

Κυρίαρχο ζήτημα στην συζήτηση που έγινε ήταν η προοπτική να δημιουργηθεί ομάδα παραγωγών με την συμμετοχή των νέων αγροτών της περιοχής ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα «τρέξει» με τη νέα ΚΑΠ 2021-2027.


Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του ήταν για μια ακόμα φορά κατηγορηματικός: «Είναι μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ομάδα παραγωγών εδώ στην Πλατιάνα, υπάρχει συμμετοχή από νέους αγρότες που ενδιαφέρονται να δουν την περιοχή τους να αναπτύσσεται στον αγροτικό τομέα. Δίνει κίνητρα η νέα ΚΑΠ , αλλάζει πλέον το μοντέλο της αγροτικής παραγωγής κερδισμένοι θα είναι μόνο οι οργανωμένοι παραγωγοί.» 
 
Αναφορά στην συνάντηση έγινε για δράσεις μέσα στο καλοκαίρι με έμφαση την αγροδιατροφή σε συνάρτηση με την τοπική παράδοση( δημιουργία αγροτικού μουσείου) και τον τουρισμό για τις οποίες όπως τόνισε ο κ Βασιλόπουλος θα υπάρξει στήριξη από πλευράς της Περιφέρειας: « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίξει δράσεις που έχουν σχέση με την αγροδιατροφή και την τοπική παράδοση , απαιτούνται συνεργασίες για να δώσουμε στα χωριά μας ξανά την ζωντάνια που είχαν στο παρελθόν»

Στα χωριά του ορεινού όγκου

Ο Αντιπεριφερειάρχης με την ευκαιρία της αγροτικής συνάντησης στην Πλατιάνα επισκέφθηκε και τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε διαδοχικά την Θεισόα, Μάτεσι, Σέκουλα, Δαφνούλα , Αλιφείρα, Μηλέα, Φανάρι κ.α.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια