ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σταθερή τιμή, αυξημένη ζήτηση στο αιγοπρόβειο γάλαΤο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στον εξαγωγικό τομέα, σε συνδυασμό με τους αυξημένους ελέγχους στα σύνορα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου (αφού ολοένα και περισσότεροι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα) έχει διαμορφώσει μια θετική κατάσταση για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι βιομηχανίες και δη τα τυροκομεία προσανατολίζονται σε αύξηση του τονάζ για την ερχόμενη περίοδο, όπερ σημαίνει και καλύτερη τιμή. 
 
Μέχρι στιγμής το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον των εταιρειών δεν έχει ανεβάσει την τιμή, κάτι όμως που θεωρείται δεδομένο από το Φθινόπωρο, οπότε και θα υπογραφούν τα νέα συμβόλαια. 
 
Ήδη αρκετές βιομηχανίες προσεγγίζουν κτηνοτρόφους που δεν ανήκουν στο πελατολόγιό τους για νέες συμφωνίες, καθώς αναζητούν επιπλέον ποσότητες γάλακτος. 
 
Αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια που τρέχουν (με τα περισσότερα να λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου) προβλέπουν τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα από 87 ως 90 λεπτά (ανάλογα με τα λιπαρά, τις πρωτείνες) και στο γίδινο 57 με 60 λεπτά, ενώ την περίοδο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος, οπότε και υπάρχει μειωμένη ποσότητα, η τιμή φθάνει σε κάποιες ποσότητες και τα 65 λεπτά. 
 
Όλοι, όμως, συμφωνούν ότι τα συμβόλαια θα έχουν αυξημένη τιμή, τουλάχιστον 5-6 λεπτά παραπάνω...».
 


Αγροτικά Εφόδια 
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σταθερή τιμή, αυξημένη ζήτηση στο αιγοπρόβειο γάλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: