ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση Λαμπρόπουλου(ΝΔ) για την δακοκτονία


Ερώτηση για τη δακοκτονία κατέθεσε χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διαδηλώσεις".

Στην ερώτηση για τη δακοκτονία ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει: “Οπως είναι γνωστό το πρόγραμμα δακοκτονίας για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εφαρμόζεται για 11.000.000 ελαιόδενδρα, στα οποία θα πραγματοποιηθούν 3 έως 4 ψεκασμοί. Σύμφωνα δε με το υφιστάμενο πλαίσιο, τα γεωργικά φάρμακα για την καταπολέμηση του δάκου (εντομοκτόνα και ελκυστικές ουσίες), χορηγούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέχρι τώρα στις αποθήκες φαρμάκων της Π.Ε. Μεσσηνίας υπάρχουν διαθέσιμα σκευάσματα από την περσινή περίοδο, τα οποία επαρκούν για την εκτέλεση του πρώτου γενικού ψεκασμού και σχεδόν μισού ακόμα.

Επειδή ο δάκος πολλαπλασιάζεται και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, τα μέτρα πρόληψης και η έγκαιρη εφαρμογή τους μπορούν να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες στην ελαιοπαραγωγή, ερωτάται ο κ. υπουργός: Εχει γίνει ο κεντρικός διαγωνισμός από το υπουργείο για την προμήθεια των γεωργικών φαρμάκων; Θα διατεθούν αυτά έγκαιρα στις υπηρεσιακές δομές των ελαιοκομικών Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα;”.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ερώτηση Λαμπρόπουλου(ΝΔ) για την δακοκτονία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: