ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ετοιμάζονται να συγκομίσουν οι αμπελουργοί του Τυρνάβου

 
Ανάμεικτα συναισθήματα επικρατούν στους αμπελουργούς του Τυρνάβου σχετικά με την περίοδο του τρύγου που πλησιάζει. Όπως είναι γνωστό η συγκομιδή θα ξεκινήσει τον Δεκαπενταύγουστο με τις πρώιμες ποικιλίες για να ακολουθήσουν τα μεσοπρώιμα και τα όψιμα από τις 10 Σεπτεμβρίου. Τα αμπελοχώραφα στην επαρχία Τυρνάβου είναι λίγο αυξημένα (+15%) φέτος, ενώ η ποιότητα χαρακτηρίζεται άριστη. 
 
Πέρυσι στην επαρχία Τυρνάβου από τα 25.000 στρέμματα αμπελιών, τα 20.000 στρ. συγκομίσθηκαν για κρασί. Οι 460 παραγωγοί μέλη του Συνεταιρισμού αναμένεται να παραδώσουν περίπου 11.000 τόνους. 
 
Από τη μία, ικανοποίηση για την ποιότητα των οινοστάφυλων, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα (με εξαίρεση την περιοχή του Δαμασίου, η οποία χτυπήθηκε πρόσφατα από χαλάζι), από την άλλη ανησυχία για τα αποθέματα κρασιού και τη διάθεσή τους στην αγορά. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγκο «η παραγωγή εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ασθένειες ενώ όσοι ακολουθήσουν τις συμβουλές φυτοπροστασίας από τη Γεωπονική υπηρεσία δεν θα έχουν προβλήματα».
 
 

Αγροτικό Ημερολόγιο 
 
eleftheria.gr
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ετοιμάζονται να συγκομίσουν οι αμπελουργοί του Τυρνάβου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: