ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στην τελική ευθεία για την πώληση της Μαλαματίνα
Συνολικά τέσσερις δεσμευτικές προσφορές έχουν κατατεθεί στις αρχές Αυγούστου για την εξαγορά της οινοποιίας. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή για την οινοποιία Μαλαματίνα.

Πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες η αξιολόγηση των προσφορών ώστε να προκύψει ο επενδυτής που θα αναλάβει την τύχη της ιστορικής οινοποιίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τέσσερις δεσμευτικές προσφορές, κατατέθηκαν την Τετάρτη 5 Αυγούστου για την εξαγορά της οινοποιίας. Πρόκειται για τους τέσσερις από τους πέντε επενδυτές οι οποίοι είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από έναν περίπου μήνα καταθέτοντας μη δεσμευτικές προσφορές.

Και οι τέσσερις εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ποτών όπως η Μαλαματίνα: Mantis Group, OSC – Στεφάνου, Symposium Cellars και Cavino.

Τα επόμενα βήματα

Στόχος του χρονοδιαγράμματος όπως είχε αρχικά τεθεί, ήταν όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου η εταιρεία να αξιοποιήσει τον τρύγο του φθινοπώρου.

Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο προς επικύρωσή του με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 106 β&δ.

Σημειώνεται ότι η Μαλαματίνα που συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια λειτουργίας, αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της στη βάση της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες πριν από τρία χρόνια. Η πανδημία του κορονοϊού ήταν η «χαριστική βολή» για την εταιρεία η οποία την περίοδο του lockdown προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της με την πτώση των πωλήσεων στη χονδρική να έχει προηγουμένως φτάσει το 80%.

Έως το 2018, περίπου 50 εκατομμύρια φιάλες «Μαλαματίνα» καταναλώνονταν στην Ελλάδα και άλλες 37 χώρες. Παρά τις δυσκολίες ωστόσο που αντιμετωπίζει η οινοποιία εξακολουθεί ακόμη και αυτή τη στιγμή να κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς.  
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στην τελική ευθεία για την πώληση της Μαλαματίνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: