Ν. Ζηλανδία: Πρόβατα «φιλικά προς το περιβάλλον» ...

Ακόμα και την ποσοτική γενετική αξιοποιούν στη Νέα Ζηλανδία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό το καταφέρνουν με τον εξής...


Ακόμα και την ποσοτική γενετική αξιοποιούν στη Νέα Ζηλανδία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό το καταφέρνουν με τον εξής τρόπο: Εκτρέφοντας πρόβατα που παράγουν λιγότερα… αέρια.

Επιστήμονες από το Invermay Agricultural Centre του Μόσγκιλ έφεραν στη ζωή και εξέθρεψαν πρόβατα «φιλικά προς το περιβάλλον», τα οποία παράγουν 10% λιγότερο μεθάνιο από τα κοινά μέλη της οικογένειάς τους.

Οι εκπομπές μεθανίου από το πεπτικό σύστημα των ζώων αποτελούν την κύρια πηγή αερίων του θερμοκηπίου στην εν λόγω χώρα και αποτελούν το 10% επί του συνόλου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Επιπλέον, η μετάλλαξη που υπέστησαν τα συγκεκριμένα πρόβατα δεν ωφελεί μόνο το περιβάλλον αλλά και τα ίδια, καθώς τείνουν να είναι πιο αδύνατα και να παράγουν περισσότερο μαλλί.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο οι εκπομπές μεθανίου από τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα της Αυστραλίας αντιστοιχούν σε περίπου 55 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.


naftemporiki.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]