ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μάξιμος Χαρακόπουλος(NΔ): «Ώρα για λόγια σταράτα…»


 
«Ώρα για λόγια σταράτα…» λέει ο Μάξιμος για την κάλυψη των αγροτών από τον ΕΛΓΑ
Παρέμβαση για το θέμα της κάλυψης των αγροτών από τον ΕΛΓΑ πραγματοποιεί ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

 
Ο κ. Χαρακόπουλος ζητάει να ειπωθούν «λόγια σταράτα προς τους αγρότες» και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Ώρα για λόγια σταράτα! Θυμάμαι μικρός τον πατέρα μου που περίμενε πως και πως τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ -ποτέ δεν έλειπαν οι ζημιές- και την έγκριση του “καλλιεργητικού” δανείου από την Αγροτική Τράπεζα για να βγάλουμε χειμώνα!

Αναμφίβολα, λοιπόν, θετική η είδηση για πληρωμή του υπολοίπου 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στις 12 Αυγούστου, που διασκεδάζει τις φήμες που κυκλοφορούσαν -προκαλώντας την οργή των αγροτών- για εξόφληση σε δυο δόσεις. Μακάρι, όπως είπα στη Βουλή, η φετινή συμβολή του κράτους στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ (με 35 εκ. €) να έχει συνέχεια, αποκαθιστώντας την τάξη που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του Οργανισμού, έτσι ώστε να επανέλθουμε στην εφάπαξ καταβολή των αποζημιώσεων, που δυστυχώς καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Andreas Lykourentzos

τον γνωρίζω χρόνια. Είναι ένας έντιμος και εργατικός πολιτικός, που πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αναγκαία αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο. Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια χορτάσαμε αέρα κοπανιστό για δήθεν αναλογιστικές μελέτες, που εκπονούνταν και θα κάλυπταν κάθε πιθανό κίνδυνο ζημιάς!

Νομίζω ότι χρειάζονται λόγια σταράτα προς τους αγρότες. Μόνο με πρόσθετη, προαιρετική ασφάλιση, άρα με επιπλέον ασφάλιστρο, μπορεί να υπάρχει κάλυψη για επιπρόσθετους κινδύνους ζημιάς ή ζωονόσους. Βεβαίως, υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης ασφαλίστρου μέσω του ΠΑΑ, που εμείς στην κυβέρνηση Σαμάρα είχαμε προβλέψει, δεσμεύοντας 200 εκ. €, και ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε σε άλλες δράσεις.
 
 Ήδη, κάλεσα από το βήμα της βουλής τον υπουργό Μάκης Βορίδης να δεσμευτεί ότι θα το πράξει στο νέο ΠΑΑ, κάτι το οποίο όπως είπε βλέπει θετικά. Μακάρι αυτό που ξεκινήσαμε στη κυβέρνηση Αντώνης Σαμαράς / Antonis Samaras να γίνει πράξη με την κυβέρνηση Kyriakos Mitsotakis . #Πάντα_Μάχιμος».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μάξιμος Χαρακόπουλος(NΔ): «Ώρα για λόγια σταράτα…» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: