ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

O Ντομπρόβσκις αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα του Επιτρόπου Εμπορίου μετά την παραίτηση του Φιλ ΧόγκανΗ Πρόεδρος της Κομισιόν ευχαρίστησε τον Φιλ Χόγκαν για τις υπηρεσίες που προσέφερε τονίζοντας ότι από τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων περιμένει να είναι πιο προσεκτικά. Παράλληλα, ανέφερε ότι προσωρινά τα καθήκοντα του Επιτρόπου Εμπορίου της ΕΕ αναλαμβάνει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

“Χθες το βράδυ ο Φιλ Χόγκαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Επιτρόπου Εμπορίου. Το σέβομαι. Είμαι πολύ ευγνώμων στον Φιλ Χόγκαν για την ακούραστη και επιτυχημένη δουλειά του ως Επιτρόπου και ως μέλους του Σώματος των Επιτρόπων. Τον ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο της Επιτροπής, όχι μόνο σε αυτό το πόστο, αλλά και στο προηγούμενο, όταν ήταν Επίτροπος αρμόδιος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη. Τις τελευταίες ημέρες συζήτησα με τον Φιλ Χόγκαν για τις κινήσεις του στην Ιρλανδία, υπό το φως των πληροφοριών που προέκυψαν σχετικά με τον σεβασμό των οδηγιών για τη δημόσια υγεία στην Ιρλανδία. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού και οι Ευρωπαίοι κάνουν θυσίες και δέχονται οδυνηρούς περιορισμούς, αναμένω από τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά στη συμμόρφωση με τους ισχύοντες εθνικούς ή περιφερειακούς κανόνες ή συστάσεις”, δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

“Σύμφωνα με το άρθρο 246 της Συνθήκης, εναπόκειται τώρα στην ιρλανδική κυβέρνηση να παρουσιάσει κατάλληλους υποψηφίους για τη θέση του Επιτρόπου. Όπως και στο παρελθόν, θα καλέσω την ιρλανδική κυβέρνηση να προτείνει μια γυναίκα και έναν άνδρα. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις θα αναλάβει προσωρινά ευθύνες για τα εμπορικά θέματα. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα αποφασίσω για την τελική κατανομή χαρτοφυλακίων στο Σώμα των Επιτρόπων”, πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
O Ντομπρόβσκις αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα του Επιτρόπου Εμπορίου μετά την παραίτηση του Φιλ Χόγκαν Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: