ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η συγκομιδή ακτινιδίου


Ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward, για όλη τη χώρα, ορίστηκε η 15η Οκτωβρίου κάθε έτους και ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας στην εγχώρια αγορά η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους. 
 
Οι υπόλοιπες ποικιλίες συγκομίζονται όταν έχουν αποκτήσει βαθμό ωρίμανσης 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%. 
 
Τα ακτινίδια μεταφέρονται από τους τόπους παραγωγής τους προς εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων – συσκευαστηρίων που βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο εντός της χώρας. 
 
Οι τυποποιητές – συσκευαστές οφείλουν να διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση, ότι οι ποσότητες ακτινιδίων που εισέρχονται σε εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων/συσκευαστηρίων προκειμένου να τυποποιηθούν/συσκευασθούν, έχουν αποκτήσει βαθμό ωρίμανσης 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%.

Στο μεταξύ σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Ομάδα Παραγωγών ακτινιδίου του Συνεταιρισμού Πυργετού Λάρισας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του ψυγείου, ώστε να αποθηκευτεί σε αυτό η φετινή παραγωγή. Εξέλιξη που θα αυξήσει τη διαπραγματευτική ικανότητα των μελών του Συνεταιρισμού. Ελπίζουμε να το καταφέρουν μέχρι την έναρξη της συγκομιδής.
 

Αγροτικό Ημερολόγιο

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η συγκομιδή ακτινιδίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: