ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Σύμπραξη» Περιφέρειας – ΙΤΕ – ΕΛΜΕΠΑ για την καταπολέμηση του δάκου


Με στόχο την προστασία της κρητικής ελαιοκαλλιέργειας από τις δακοπροσβολές, που μετά την περυσινή καταστροφική χρονιά και φέτος εμφανίζονται αυξημένες, απειλώντας την ελαιοπαραγωγή, σήμερα υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και της Σχολής Γεωπονικών Σπουδών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.


 
 
«Η συνεργασία αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα δίνει. Θα μπορούμε επιτέλους να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας, αλλά και από το Υπουργείο πρέπει να δουν τι θα κάνουν», είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. 
 
Ο ίδιος άφησε αιχμές σχετικά με τις διαδικασίες αγοράς των φαρμάκων και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Όπως είναι γνωστό, ο πρώτος και ο δεύτερος ψεκασμός έγιναν με περυσινά φάρμακα, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος με διαγωνισμό που έκανε για πρώτη φορά η Περιφέρεια.

«Προτεραιότητά μας είναι η γνώση και η έρευνα, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης, ενώ τόσο ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης, όσο και ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκος Κατσαράκης, εξέφρασαν την πίστη τους ότι θα συμβάλλουν παραγωγικά ώστε μέσα από αυτή τη σύμπραξη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί ο δάκος.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
«Σύμπραξη» Περιφέρειας – ΙΤΕ – ΕΛΜΕΠΑ για την καταπολέμηση του δάκου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: