Πράσινο φως για την ανανέωση συκεώνων - Διαβεβαιώσεις Βορίδη σε Νίκα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά το σχέδιο ανανέωσης των μεσσηνιακών συκεώνων, αλλά δεν θα διαθέσει επιπλέον χρήματα για τη δακοκτον...


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά το σχέδιο ανανέωσης των μεσσηνιακών συκεώνων, αλλά δεν θα διαθέσει επιπλέον χρήματα για τη δακοκτονία την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν μετά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον υπουργό για τη στρεμματική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών και συζήτησε μαζί του την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων για την άρδευση των πελοποννησιακών καλλιεργειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: «Ο υπουργός επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστώσεις για επιπλέον οικονομική ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας 2020-21 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με έγγραφό της είχε αιτηθεί τη διάθεση επιπλέον κονδυλίου ύψους 1.100.000 ευρώ». 

Για την ανανέωση των συκεώνων η ίδια ανακοίνωση αναφέρει: «Εγινε συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των συκεώνων, το οποίο προωθείται από το υπουργείο και προχωρεί ικανοποιητικά, με τον υπουργό να σημειώνει ότι μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «ο υπουργός συναίνεσε στην παράταση της παραχώρησης από το υπουργείο προς την Περιφέρεια της έκτασης των 9 στρεμμάτων στην Τάπια της Τρίπολης, η οποία είχε λήξει το 2018. Οπως είναι γνωστό, στον πιο πάνω χώρο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας:

“Η σχετική μελέτη έχει ήδη επικαιροποιηθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση του εν λόγω έργου” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ζήτησε επίσης να αποδεσμεύσει το υπουργείο πίστωση περί τα 2,2 εκ. ευρώ που λιμνάζει στο Περιφερειακό Ταμείο εδώ και 10 χρόνια, προκειμένου η Περιφέρεια να την αξιοποιήσει για λιμνοδεξαμενές και φράγματα για να ενισχυθεί η άρδευση.
 

Εγινε επίσης συζήτηση σχετικά με την περιβαλλοντική αναβάθμιση της λίμνης Τάκα, έργο το οποίο θα ξεκινήσει με αρχική πίστωση 325.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η εξέταση ζητημάτων που υφίστανται στην άρδευση, με έμφαση στα έργα που εμφανίζονται να μην εξελίσσονται ικανοποιητικά».

Θ.Λ.
 
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]