Καλαμάτα: Διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Σημαντική είναι η εξέλιξη που υπάρχει όσον αφορά την κατασκευή και λειτουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που δρομολόγ...


Σημαντική είναι η εξέλιξη που υπάρχει όσον αφορά την κατασκευή και λειτουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που δρομολόγησαν οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Με την υπ’ αριθμ. 63939 απόφαση του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Διαχείρισης Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού 744.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, καθώς η κατασκευή και υλοποίηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτέλεσε ένα από τα πρώτα έργα που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.
Τονίζεται ότι το διαδημοτικό κυνοκομείο έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή κι αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Μεσσήνης, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της αγάπης για τα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί ή μεγαλώσει στον δρόμο, η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων που θα τα φιλοξενεί, είναι απαραίτητη και η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, είχε επισημάνει από την αρχή της θητείας της ότι είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση τρόπου φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

Μέσα από τη χρηματοδότηση αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα υλοποίησης του έργου.

 

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια