ΕΛΓΑ: Σύντομα αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες από τον Ιανό

Σε ευρεία σύσκεψη με φορείς της αγροτικής οικονομίας της Π.Ε. Λάρισας για το θέμα των γεωργικών ασφαλίσεων και αποζημιώσεων είχε το μεσημέρ...Σε ευρεία σύσκεψη με φορείς της αγροτικής οικονομίας της Π.Ε. Λάρισας για το θέμα των γεωργικών ασφαλίσεων και αποζημιώσεων είχε το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας. Ο κ. Δούκας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συζήτησαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 18ης Σεπτεμβρίου στην επαρχία Φαρσάλων.

Κι ενώ οι εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ συνεχίζονται κυρίως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπως σημείωσε έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί για το ζωικό κεφάλαιο όπου και θα δοθεί προτεραιότητα.

«Σύντομα οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν γενναίες προκαταβολές από τις αποζημιώσεις που έχουν υποστεί» τόνισε ο κ. Δούκας προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Όσον αφορά τους αγρότες, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ σημείωσε πως αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 5 Οκτωβρίου. Για την επίσπευση των διαδικασιών σημείωσε πως αυτό θα επιτευχθεί με την ενίσχυση του τοπικού ΕΛΓΑ με επιπλέον 50 άτομα που μετακινηθούν από άλλες περιοχές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ο οποίος ζήτησε την συνεργασία των πληγέντων για τη δίκαιη αποζημίωσή τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι ζημιές που είναι σε ποσοστό 100%, οι αποζημιώσεις θα είναι οριζόντιες ενώ σε εκείνες με μικρότερο ποσοστό θα εξατομικευτούν.

Για τη διαδικασία μεταφοράς των νεκρών ζώων σε ασφαλές σημείο διευκρίνισε πως η συλλογή τους ολοκληρώνεται και όπου υπάρχουν εναπομείναντα κουφάρια, θα γίνει ψεκασμός για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς και ο προιστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας Μιχάλης Λιόντος.

ert.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια