Δε βρίσκουν εργάτες για τη συγκομιδή οι ελαιοπαραγωγοί της Θράκης

Χωρίς εργατικά χέρια μένουν οι ελαιοπαραγωγοί της Θράκης, με τη συγκομιδή να έχει για τα καλά ξεκινήσει και τον κορονοϊό να ανατρέπει πρακτι...


Χωρίς εργατικά χέρια μένουν οι ελαιοπαραγωγοί της Θράκης, με τη συγκομιδή να έχει για τα καλά ξεκινήσει και τον κορονοϊό να ανατρέπει πρακτικές χρόνων, όπως η εξασφάλιση του εργατικού δυναμικού από τη γειτονική Βουλγαρία.

Οι παραγωγοί δε μπορούν να επωμιστούν, όπως λένε, το κόστος της υλοποίησης του τεστ Covid, απαραίτητο για την είσοδο του κάθε εργάτη στη χώρα. «Ανεβαίνει απαγορευτικά το κόστος», δηλώνουν και ζητούν την παρέμβαση των υπεύθυνων ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Η έλλειψη εργατικών χεριών αναμένεται να παρατείνει χρονικά τη συγκομιδή κατά δύο τουλάχιστον μήνες. «Οι ντόπιοι δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά εργασίας, παρακαλάς με τριάντα ευρώ μεροκάματο και δεν έρχονται», λέει ο κ. Φεΐμ, ελαιοπαραγωγός από τη Μεσημβρία, μην κρύβοντας τον προβληματισμό του.

Όσον αφορά την ίδια την παραγωγή, ποσοτικά, σύμφωνα με τον κ. Φεΐμ, δεν κρίνεται ικανοποιητική. Το περσινό χαλάζι το «πληρώνουν» και φέτος οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. «Έκανε μεγάλη ζημιά», λέει, και σημειώνει ότι «σχεδόν συλλέγουμε τις μισές ελιές». Η ποιότητα, όμως, είναι εξαιρετική, παρά την κατά τόπους εμφάνιση του δάκου.

ert.gr

 


 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]