Αρχισε η σπορά βιομηχανικού σπανακιού

Σταθερή προτίμηση στο βιομηχανικό (κατεψυγμένο) σπανάκι παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από αγρότες μέλη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, καθώς το ...


Σταθερή προτίμηση στο βιομηχανικό (κατεψυγμένο) σπανάκι παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από αγρότες μέλη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, καθώς το προϊόν -ως δεύτερη καλλιέργεια- θεωρείται ασφαλές και κερδοφόρο. 

Έτσι οι 20 παραγωγοί μέλη του δραστήριου Συνεταιρισμού έσπειραν ήδη περίπου 500 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο, κυρίως στον άξονα ΠΕΟ Λάρισας- Βόλου (π.χ. Χάλκη, Κιλελέρ) και μέχρι τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να σπείρουν συνολικά 2.000 στρέμματα. 

Η συγκομιδή στα σπαρμένα χωράφια του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, ενώ σε αυτά του Ιανουαρίου το μάζεμα προγραμματίζεται για τον Απρίλιο. 

Να σημειωθεί ότι η μέση στρεμματική απόδοση, υπό φυσιολογικές συνθήκες ανέρχεται σε 2,5-3 τόνους/στρ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Παν. Καλφούντζο «και φέτος θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας με τον «Μπάρμπα Στάθη», καθώς οι παραγωγοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη συνεργασία σε όπλα τα επίπεδα».
Αγροτικά Εφόδια

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]