Να προχωρήσει άμεσα η αποτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ζητούν οι αγρότες του Βραχασίου

Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ της μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί από την πρόσφατη χαλαζόπτωση οι καλλιέργειες...


Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ της μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί από την πρόσφατη χαλαζόπτωση οι καλλιέργειες της ελιάς και των κηπευτικών στη Β.Δ. πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου ζητούν οι αγρότες της περιοχής Βραχασίου.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους ίδιους το ζητούμενο είναι να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για να αποδοθούν οι σωστές αποζημιώσεις. Για κάποιους παραγωγούς που φέτος υπολόγιζαν στο εισόδημα από το λάδι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παραρτήματος Ηρακλείου του ΕΛΓΑ Νίκο Δασκαλάκη, «ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την καταγραφή των αγροζημιών που προκάλεσε η τελευταία θεομηνία και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα και πόσους γεωπόνους θα προσλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κ Δασκαλάκης τόνισε ότι «μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων των πληγέντων αγροτών που είναι σε εξέλιξη και πριν ακόμη εκπνεύσει η προθεσμία (στις 4 Νοεμβρίου) οι διαθέσιμοι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ στην Κρήτη, θα κατανεμηθούν, αναλογικά, σε κάθε νομό ώστε να μην υπάρξουν παράπονα από καμιά περιφερειακή ενότητα και θα ξεκινήσουν τις εκτιμήσεις των ζημιών».

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]