Ενίσχυση έως και 100% για επενδύσεις στην προστασία των καλλιεργειών από παγετό, χαλάζι, βροχή

Τις επενδύσεις για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή θα ενισχύσει η 2η πρόσκληση του υπομέτρ...


Τις επενδύσεις για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή θα ενισχύσει η 2η πρόσκληση του υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθήκων και καταστροφικών συμβάντων», του Μέτρου 5 του Π.Α.Α. 2014 – 2020, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το υπομέτρο θα έχει εφαρμογή σε όλη τη χώρα και θα καλύπτει συγκεκριμένα συστήματα ενεργητικής προστασίας για τις παρακάτω καλλιέργειες:

  • Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,
  • Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.
  • Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.
  • Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου. 


Ανώτατα ποσά και ποσοστό ενίσχυσης

Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 15 εκατ. €.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αίτηση φθάνει έως τις 100.000 € με εξαίρεση τα Συλλογικά Σχήματα Γεωργών (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ομάδες παραγωγών, Οργανώσεις Παραγωγών) για την προστασία των καλλιεργειών τους από την βροχόπτωση ή/και το χαλάζι, όπου ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανέρχεται έως το 1 εκατ. €.

Η μέγιστη ένταση ενίσχυσης για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ανέρχεται στο 80% και των Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών στο 100%.

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2020.

Ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη εγκαταστάσεων αντιχαλαζικής – αντιβρόχινης προστασίας

Ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη εγκαταστάσεων αντιπαγετικής προστασίας

ellinikigeorgia.gr
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]