Πρόβλημα με 4 απολύσεις γεωπόνων ΠΕ του ΕΛΓΑ Τρίπολης

Τέσσερις γεωπόνοι ΠΕ απολύθηκαν από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο έργο και στ...


Τέσσερις γεωπόνοι ΠΕ απολύθηκαν από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο έργο και στη λειτουργία του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από εργαζόμενους στο υποκατάστημα, “εν μέσω πανδημίας, καραντίνας, μεγάλης οικονομικής ύφεσης και με τη γεωργία να πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, ο ΕΛΓΑ προχωρά σε 12 νέες απολύσεις γεωπόνων, που υπηρετούν στον οργανισμό περισσότερο από 10 χρόνια. Τέσσερις απ’ αυτές τις απολύσεις αφορούν το υποκατάστημα Τρίπολης, με αποτέλεσμα τη δραματική πλέον μείωση των γεωπόνων εκτιμητών (απομένουν συνολικά 5 εκτιμητές για να καλύψουν τις ανάγκες 4 νομών). Υπ’ αυτές τις συνθήκες το υποκατάστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί -ούτε στοιχειωδώς- στο έργο του. Εργο που έχει άμεση σχέση με την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα του γεωργού”.


Οι εργαζόμενοι ζητούν: “Το άμεσο σταμάτημα των διαδικασιών προς απόλυση των συναδέλφων. 

Επαναπρόσληψη των συναδέλφων που έχουν απολυθεί πριν μερικούς μήνες. Νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε σύμβαση αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να μπορέσουν τα υποκαταστήματα να λειτουργήσουν κανονικά και να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους”.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]