Κανένα τεστ σε εργάτες γης , «άφαντοι» ΕΟΔΥ & Πολιτική Προστασία σε Φιλιατρά & Τριφυλία

Δε διενεργήθηκαν τεστ σε εργάτες γης, κυρίως αλλοδαπούς, στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας το Σαββατοκύριακο, καθώς και ...


Δε διενεργήθηκαν τεστ σε εργάτες γης, κυρίως αλλοδαπούς, στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας το Σαββατοκύριακο, καθώς και χθες, παρά όσα ειπώθηκαν και συναποφασίστηκαν σε κατεπείγουσα ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κυπαρισσία για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης στην Τριφυλία και τον περιορισμό διασποράς του ιού. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η διενέργεια αρκετών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακά και rapid test), από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας. Μόνο η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας υλοποίησε τη δράση διενέργειας τεστ την Παρασκευή κιόλας, την οποία είχε αναλάβει, και όπως έχει αναφερθεί, βρέθηκαν θετικοί τρεις αλλοδαποί εργάτες γης. Δυστυχώς, κι ενώ στην περιοχή υπάρχει φόβος και ανησυχία για διασπορά του ιού, «άφαντοι» παραμένουν στην Τριφυλία ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. 

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, στη σύσκεψη που διεξήχθη την Τετάρτη, αλλά και σε δηλώσεις του, τόνισε ότι τα Φιλιατρά είναι υγειονομική βόμβα, κάνοντας λόγο για 3.000 εργάτες γης στην περιοχή της Τριφυλίας. 

Σάββατο, Κυριακή και χθες Δευτέρα, δε διενεργήθηκαν τεστ και ούτε βρέθηκε στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο. Κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται με σκωπτική διάθεση αν τόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά του μηχανισμού της διοίκησης… Εκτός πια κι αν δεν υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα, οπότε καλό θα είναι οι αρμόδιοι να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία…

tharrosnews.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια