Στήριξη κτηνοτρόφων ζητεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης

Άμεσα μέτρα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Μεσσηνίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού, ζητεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός ...


Άμεσα μέτρα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Μεσσηνίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού, ζητεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας την ανησυχία του, ο σύλλογος αναφέρει: 

“Η κατάσταση με τον καταρροϊκό πυρετό παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Μεσσηνία. Ηδη υπάρχει μεγάλη απώλεια ζώων, με πολλούς κτηνοτρόφους να είναι σε απόγνωση, «ξεχασμένοι» από Περιφέρεια και κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό ότι πέρα από τις τηλεοπτικές και προπαγανδιστικές φιέστες οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι είναι ανενημέρωτοι από τους επίσημους κρατικούς φορείς, παλεύουν μόνοι τους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η ασθένεια οι κτηνοτρόφοι εκτός από τον κίνδυνο να χάσουν τα ζώα και τα κοπάδια τους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εκβιασμούς των γαλακτοβιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων που θα ενταθούν, ώστε να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερες τιμές σε γάλα και κρέας. Ήδη με το μέτρο που ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κρεατοσφαγή εκτός Μεσσηνίας, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους, μιας και μεγάλο κομμάτι της παραγωγής πουλιέται εκτός Μεσσηνίας. Το αποτέλεσμα είναι να μείνουν απούλητα, ειδικά στην περίοδο των Χριστουγέννων όπου περίμεναν μπας και συμπληρώσουν κάτι από το χαμένο εισόδημα ολόκληρης χρονιάς!!! Καταστροφή το Πάσχα λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, καταστροφή και τα Χριστούγεννα λόγω επιπτώσεων καταρροϊκού”.


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σημειώνει ότι “οι κτηνοτρόφοι με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος εδώ και τώρα από κυβέρνηση και κράτος. Απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα με ευθύνη του κράτους:

 1) Να γίνει άμεσα η προμήθεια εμβολίων και ο δωρεάν εμβολιασμός των κοπαδιών, χωρίς καμία επιβάρυνση των κτηνοτρόφων. Με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη, διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. 

2) Να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των άρρωστων και απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματός τους. 

3) Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού και της απαγόρευσης μετακίνησής τους. 

4) Ειδικά μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους κτηνοτρόφους με απαλλαγή από Εφορία, πάγωμα και διαγραφή χρεών, κατάργηση τελών κ.λπ. 5) Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό”.

 

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]