Ξεκινά το έργο επέκτασης του κεντρικού αγωγού του φράγματος Ποταμών

  Η σύμβαση κατασκευής του έργου επέκτασης του κεντρικού αγωγού άρδευσης του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, υπεγράφη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, κα...


 

Η σύμβαση κατασκευής του έργου επέκτασης του κεντρικού αγωγού άρδευσης του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, υπεγράφη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιαννη και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη.

Η εργολαβία περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών για την επέκταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς του νερού από το φράγμα Ποταμών προς τον κάμπο Ρεθύμνης για την άρδευση 24.000 στρεμμάτων.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.242.481 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Ρέθυμνο. Ελπίζω να προχωρήσει τάχιστα η κατασκευή προκειμένου το έργο να αποδώσει όσα προσδοκούν οι καλλιεργητές του Ρεθύμνου. Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες που έχει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην κατασκευή μεγάλων Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών έργων, τα οποία αποτελούν μαζί με τα οδικά, την αιχμή του δόρατος για την Κρήτη τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε: «Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ολικής επιστροφής του. Έχοντας εξασφαλίσει στην πράξη, την αμέριστη στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη αλλά και του συνόλου των Υπουργείων και των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται, ο Ο.Α.Κ. αποτελεί αυτή την ώρα, το σημαντικότερο «Αναπτυξιακό Εργαλείο» της Κρήτης. Έργα σημαντικά, όπως αυτό για το οποίο υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση υλοποίησης του, δείχνουν ότι ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, η επιστημονική δουλειά, οι συνέργειες και η στοχοπροσήλωση, μπορούν να αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα και τελικά να κάνουν την διαφορά».

 ert.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια