Ο κορωνοϊός οδηγεί χιλιάδες γουρούνια σε ευθανασία στις ΗΠΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες γουρούνια οδηγούνται σε ευθανασία στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχουν κλείσει ή περιορίσει τη λειτου...
Εκατοντάδες χιλιάδες γουρούνια οδηγούνται σε ευθανασία στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχουν κλείσει ή περιορίσει τη λειτουργία τους τα εργοστάσια μεταποίησης του χοιρινού κρέατος, θεωρούμενα ως υπεύθυνα για την εκτόξευση των κρουσμάτων Covid-19.


Οι κτηνοτροφικές μονάδες υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πάρα πολλά γουρούνια που είχαν εκθρέψει για τη γιγάντια αγορά των ΗΠΑ, καθώς δεν είχαν πια τι να τα κάνουν, δεδομένου ότι οι μονάδες-πελάτες τους είχαν διακόψει τη λειτουργία τους.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 9 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται στις ΗΠΑ για να φτάσουν στο πιάτο των καταναλωτών. Όμως φέτος δεκάδες εργοστάσια μεταποίησης κρέατος έκλεισαν, καθώς μόνο στους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίες πάνω από 25.000 εργάτες σε αυτά είχαν κολλήσει τον κορωνοϊό.

Οπως φαίνεται, ο συνωστισμός των εργατών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ευνοεί τη μετάδοση του κορωνοϊού, πράγμα που έχει εντοπιστεί σε αντίστοιχες μονάδες και στην Ελλάδα.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Business Insider

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]