Πριν τα Χριστούγεννα οι αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ του 2017 σε αμύγδαλα – ελαιόδεντρα

Λυκουρέντζος σε Κέλλα: Πριν τα Χριστούγεννα οι αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ του 2017 σε αμύγδαλα – ελαιόδεντρα «Οι ζημιές που σημειώθηκαν σε αμύγδ...


Λυκουρέντζος σε Κέλλα: Πριν τα Χριστούγεννα οι αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ του 2017 σε αμύγδαλα – ελαιόδεντρα


«Οι ζημιές που σημειώθηκαν σε αμύγδαλα και ελαιόδεντρα και εντάχθηκαν στις ΚΟΕ (ΠΣΕΑ) του 2017, στους δήμους Τεμπών και Τυρνάβου, θα αποζημιωθούν πριν τα Χριστούγεννα».

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα.


Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, “για τους δήμους Τεμπών και Τυρνάβου ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που σχετίζονται με την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών και το αμέσως επόμενο διάστημα τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, ενώ θα ακολουθήσει και ο Δήμος Ελασσόνας”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κέλλας με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή και διαδοχικές επαφές με την ηγεσία του ΥΠΠΑΤ και του ΕΛΓΑ ζητούσε επιτακτικά την τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά οι παραγωγοί δύο δυναμικών προϊόντων, που σχετίζονται άμεσα με την τοπική οικονομία.

“Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός, “οι αιτήσεις για αποζημίωση των παραγωγών υποβλήθηκαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο και χρειάστηκε αγώνας δρόμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες και να εξευρεθούν οι πόροι”.

Μάλιστα, ο κ. Κέλλας είχε ζητήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον αν. Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, να δοθούν άμεσα τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν και οι παραγωγοί του νομού από τα ΠΣΕΑ του 2017. 

larissanet.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]