«Στηρίξτε την πρόταση του Επιτρόπου Γεωργίας»

Τη στήριξη της πρότασης του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. για οικονομική επιχορήγηση γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, ζητούν από τον ...


Τη στήριξη της πρότασης του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. για οικονομική επιχορήγηση γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, ζητούν από τον Έλληνα υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτικής και Ζωικής παραγωγής «Ένωση» Ελασσόνας.

Στην επιστολή της «Ένωσης» προς τον κ. Μ. Βορίδη αναφέρουν τα εξής:


«Μετά την παρατεταμένη έξαρση της Πανδημίας Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο με τα επακόλουθα μειωμένα οικονομικά μεγέθη των οικογενειακών προϋπολογισμών, δε θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφους και τους αγρότες της χώρας μας (Φυτικής και Ζωικής παραγωγής). Φτάνοντας σε σημείο να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη, αφήνοντας ολόκληρες εκτάσεις ακαλλιέργητες.


Δε θα θέλαμε να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανέναν για τα πάνδημα προβλήματα που έχει επιφέρει αυτή η πανδημία μη γνωρίζοντας τίποτα για την εξέλιξή της.


Απλά μέσα σε αυτήν την οικονομικο-κοινωνική παγκόσμια κρίση θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι από πληροφορίες που έχουμε από Ευρωπαϊκές πηγές (Ευρωπαίων συναδέλφων) στο πλαίσιο της οικονομικής προστασίας του αγροτικού κόσμου, να στηρίξετε την πρόταση του Ολλανδού επιτρόπου Γεωργίας για την τοποθέτησή του σχετικά με την εφάπαξ επιχορήγηση οικονομικής ενίσχυσης του ποσού 7.500 ευρώ για κάθε γεωργική και κτηνοτροφική επιχείρηση.


Θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τον αγρότη-κτηνοτρόφο να δοθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα αυτή η οικονομική ενίσχυση, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά απέναντι στις υποχρεώσεις, που τους έχει δημιουργήσει αυτή η παγκόσμια πανδημία μη γνωρίζοντας πόσο θα διαρκέσει.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να εξετάσετε τις προαναφερόμενες επισημάνσεις μας».

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]